Znebite se plevela s kartonom! Se ti to zdi čudno? Poskusite brez odlašanja!

69

Po nedavni selitvi ste priredili novoletno zabavo. Toda kaj storiti z vsemi tistimi škatlami, s katerimi ste prevažali svoje stvari? Preden brskate po omrežjih v iskanju bližnjega centra za recikliranje, si oglejte vrt. Prednost vašega novega doma, vendar ni vzdrževana: divja vegetacija, ki prevladuje. Od začetka do konca se boste morali znebiti plevela, ne da bi izgubljali čas, da boste lahko uživali celo poletje. Na pomoč vam priskoči okolju prijazna rešitev!

Zakaj se znebiti plevela?

Ne, vprašanje ni neumno! Kljub prepričanju, da se znebimo plevela, obstajajo rastline, katerih prisotnost na vrtu je celo nepogrešljiva. Nekatere je treba pustiti, da rastejo, da ugodno vplivajo na preostalo vegetacijo. Na primer, kopriva, iz katere je pripravljen gnoj, naravno gnojilo za zelenjavo, zlasti za paradižnik. Ali pa regrat, katerega med se uporablja kot sestavina kozmetike in za krepitev imunosti.

znebiti plevela velik del divje vegetacije vrt razvrščen škodljivo

Žal je velik del divjega rastlinja na vrtu uvrščen med škodljive in se je skušamo znebiti. In ne, ne govorimo o močnih kemikalijah, ki lahko zastrupljajo okolje. To je trik, ki je tako ekološki kot ekonomičen in brez odpadkov. Predvsem neuporabne škatle, ki jih poskušamo zavreči in s katerimi se lahko znebimo plevela na deviškem vrtu.

Ponovna uporaba škatel je okoljska gesta

znebite se plevela, ponovno uporabite kartonsko okoljsko gesto

Če ste se pred kratkim preselili, lahko poleg tega, da napolnite koš za smeti, naredite nekaj zabavnega z vsemi temi kartonskimi škatlami. Ponovna uporaba kartona za vrt zagotavlja materiale za kompostiranje, uniči nadležen plevel in razvije močan pridelek deževnikov. Karton na vrtu bo ubil tudi travno travo in vam pomagal pripraviti novo gredico za zelenjavo, okrasne rastline ali karkoli drugega, kar želite gojiti. Če pomislite na to, je karton le oblika papirja in izvira iz dreves. Kot naravni vir se razgrajuje in sprošča ogljik v tla.

znebiti se plevela Recikliranje kartona ima številne prednosti

Vendar ima recikliranje kartona številne druge prednosti. Uporabite ga lahko kot sadilnike, za ustvarjanje vrtne poti, mulčenje pripravljene gredice, zalaganje nove gredice in še veliko več. Nismo izumili žice za rezanje masla, ker vrtnarji že dolgo uporabljajo lesne ostružke, slamo, koščke lubja in celo plastiko, da preprečijo razmnoževanje slabih rastlin.

Kakšno vrsto kartona je treba uporabiti za preoblikovanje zelenega prostora?

znebite se plevela, pomembno je vedeti, kakšen karton uporabiti na svojem vrtu

Pomembno je vedeti, katero vrsto kartona uporabiti na svojem vrtu. Vsaka plošča, ki ni močno natisnjena, nima traku, brez sijaja, ni voskana in je trdno rjava, se šteje za čisto in uporabno. Nekateri trakovi se pokvarijo, na primer rjavi papirnati trak z vrvicami skozi njega. V nasprotnem primeru bodite previdni in uporabljajte samo osnovno vrsto kartona, s katerega boste odstranili trak in plastično oblogo.

kako uničiti plevel, navlažite karton, preden prekrijete zastirko z organskimi snovmi

Če delate večplasten vrt ali vrt za lazanjo, se prepričajte, da karton najprej navlažite, preden ga prekrijete z organsko snovjo ali zastirko. To ne omogoča le ponovne uporabe odpadkov, ampak je uporabno na več načinov. Najpogostejša ideja o vrtu iz kartona je, da ga uporabite za zagon nove postelje, imenovane zastirka listov.

Na površino položite karton in ga dobro navlažite. Uporabite kamenje ali kateri koli drug težek predmet, da držite škatlo navzdol. Območje naj bo vlažno. Dober čas za to je jesen.

kako uničiti plevel spomladansko območje, pripravljeno za oranje

Spomladi boste pokončali plevel in površina bo pripravljena za oranje. Pogradi bodo postali zelo bogati in bogati s hranili, če boste uporabili karton, prekrit z zastirko ali kompostom. Preprosto preorite območje in pripravljeni boste za sajenje. Če ste nestrpni vrtnar, ki želi začeti takoj, ko se temperature dvignejo, jeseni pripravite gredice in jih pokrijte s kartonom, da plevel ne bo vdrl na območja.

Kako učinkovit je karton na vrtu, da se znebi plevela?

kako uničiti plevel, stopnja učinkovitosti kartonski neškodljivi glifosat

Po izkušnjah turških vrtnarjev karton ubije več plevela kot glifosat, ki ima slab sloves ubijanja čebel. Žal karton in časopis nista uporabna na veliki površini. Vendar pa je njihova učinkovitost velika: zaščita tal pred erozijo, ohranjanje vlažnosti in nadzor temperature tal. Na koncu oba dodata organsko snov.

kako uničiti plevel slabosti obstajajo estetske prakse

Pomanjkljivosti obstajajo: praktična in estetska. Nekateri zavračajo zamisel o uporabi kartona za uničenje plevela zaradi grdosti.

Strokovnjaki pa trdijo, da lahko karton povzroči suhost, če je debel in ne vpija vlage, in ga primerjajo s slamo in geotekstilom, ki prepuščata vodo. Ne izključujemo škodljivcev, ki bi jih papir lahko pritegnil.

kako uničiti plevel težka lepenka povzroči sušo nizka absorpcija vode

Očitno je, da pihamo vroče in hladno, zato so mnenja različna. Ostaja le še preizkusiti in dati prednost kartonu na vrtu.

Similar Posts

Leave a Reply