Zlata pravila, ki si jih morate zapomniti + razlogi, zakaj vaša rastlina umre

45

Rastlinski trend trenutka, hortenzija (imenovana tudi hortenzija) ve, kako popestriti vaš zunanji prostor, bodisi vrt, balkon ali teraso. Toda kako natančno ga lahko uspešno gojite v loncu, da boste v celoti izkoristili njegove lepe kroglaste rože, ki so na voljo v več nežnih odtenkih? Ta postopek je pravzaprav enostaven in dostopen vsakomur ter zahteva le, da se naučite nekaj osnovnih pravil o negi hortenzij v lončkih. Napisano ti pove vse.


Iščete ideje za cvetoče rastline za balkon, teraso ali vrt? Potem imamo odličen predlog, ki se mu ne morete upreti: hortenzija v loncu! Če mislite, da je njegovo gojenje težko in muhasto, pomislite še enkrat. To je povsem možno in je odlična ideja za okrasitev zunanjega prostora. Da bi to naredili, je pomembno najprej natančno vedeti, kako posaditi hortenzijo v loncu. Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti, je prava izbira posode in zemlje.

Zato vzemite lonec dobre velikosti, po možnosti s premerom vsaj 40 cm, in preluknjajte njegovo dno, da zagotovite dobro drenažo vaši cvetoči rastlini, saj se boji stoječe vode.

Kakšno zemljo za hortenzije v lončkih je treba izbrati?

Ta velikodušna cvetoča rastlina ceni resjevo zemljo, pa tudi hladna tla. Da jih ohranite, ne oklevajte z mulčenjem z lubjem morskega bora, zlasti poleti.

Kdaj posaditi hortenzijo v loncu?

Strokovnjaki priporočajo sajenje hortenzij zgodaj jeseni, ko so temperature zmerne in zemlja še omogoča obdelavo. Saditev je možna tudi spomladi po koncu zmrzali.

kako skrbeti za hortenzijo v loncu nasveti za nego zalivanje vnos gnojila izpostavljenost obrezovanje

Za uspešno nego hortenzije v loncu je nujno poznati nekaj dobrih pravil glede izpostavljenosti, zalivanja, obrezovanja itd. Popolno dešifriranje v naslednjih odstavkih.

Izberite primerno osvetlitev

Kar zadeva izpostavljenost lončene hortenzije, vedite, da se boji pretoploga mesta in jo je bolje postaviti v senco ali v polsenco. Znano je, da lahko hortenzija prenese nekaj ur dnevne sončne svetlobe, vendar ne več.

Opravite ustrezno zalivanje

Na splošno se zalivanje hortenzije v loncu izvaja redno, takoj ko se površina tal posuši. Kot že omenjeno, je pomembno zagotoviti, da ima rastlina dobro drenažo, tako da zagotovite, da je dno lonca dobro preluknjano in da se odvečna voda iz krožnika odvaja. Prav tako prinesite vodo do vznožja rastline, pri čemer se nikakor ne omočite listov.

Obrezovanje hortenzije v loncu je nepogrešljiv korak pri njenem vzdrževanju, saj poskrbi za lepo in obilno cvetenje te izjemne rastline. Ko se vegetacija začne (marca), odstranite socvetja prejšnje zime tako, da odrežete nad parom popkov. Nato obrežite odmrle in stare veje. Če imate grmičasto hortenzijo, jo spomladi obrežite, da uravnotežite njeno obliko. Plezajočih vrst ni treba obrezovati, odstranite le odcvetela socvetja.

Nujna je oskrba z gnojili

Tukaj je še ena ključna točka za uspešno vzdrževanje hortenzij v lončkih. Na splošno je priporočljivo gnojenje s posebnim gnojilom vsaj enkrat letno, spomladi, idealno pa vsak mesec v vegetacijski dobi. Če želite imeti lepe in spektakularne hortenzije, vam priporočamo, da daste prednost našim preizkušenim idejam za naravno gnojenje hortenzij.

Nega hortenzije pozimi

Odporna proti zmrzali in temperaturam do -15°C, hortenzijo v lončkih lahko brez težav pustite zunaj. V primeru zmrzali, ki presega zgoraj omenjene temperature, ne pozabite zaščititi svojih lončkov z veliko odejo, preostali del rastline pa pokriti z zimsko kopreno.

Zakaj hortenzije v lončkih umrejo?

vzdrževanje hortenzij v lončkih uvele rože umirajoče hortenzije kako prihraniti nasveti za vzdrževanje

Suho, rumeno listje, cvetovi, ki postanejo črni in padajo … to so znaki umirajoče hortenzije. To je predvsem posledica slabega vzdrževanja hortenzij v lončkih, in sicer nepravilne izpostavljenosti in prekomernega zalivanja, zlatih pravil, ki smo jih že dobro razložili. Če bi se jih dosledno držali, ne bi imeli težav s svojim majhnim grmičkom.

Če pa se pojavijo nekateri od zgoraj navedenih znakov, nadaljujte z odstranjevanjem suhih vej in stebel, da rastlino prezračite. Nato odstranite rumene liste in počrnele cvetove. Končno bi bilo bolje, da hortenzijo v loncu presadite, da se bodo korenine bolje razvile.

Pozor : Ker je vročina na dnevnem redu, je nujno, da zaščitite svojo hortenzijo pred vročinskim valom to poletje. Kliknite zgornjo povezavo za več informacij.

Similar Posts

Leave a Reply