zakaj rastejo in kako se jih znebiti?

70

Imate glivice v sobnih rastlinah in ne veste zakaj? Najprej, ne skrbite! Poimenovani so Leucocoprinus birnbaumii in so pravzaprav precej pogosti! In dobra novica je, da v ničemer ne škodujejo hišni rastlini. Vendar pa so strupeni za živali in ljudi. Če ga poskusite zaužiti, vas bo hudo bolel trebuh in vam bo slabo. Konec koncev je odvisno od organizma, vendar je pomembno, da jih ne zaužijemo! Brez odlašanja vam bomo povedali, zakaj rastejo in kako se jih lahko znebite! Gremo!

Gobe ​​v sobnih rastlinah

Za sobne rastline je včasih težko skrbeti, še posebej, če nimate izkušenj. Mnogi od nas v DeaViti imajo radi rastline in zanje skrbijo celo v pisarni. In ko se pojavi težava, vemo, kako jo odpraviti. Obstaja več dejavnikov, ki vodijo do neželene rasti in ko jo prvič opazimo, nas panika. Ni vam treba skrbeti, saj je normalno, da imate občasno majhne težave. Tako kot mi tudi rastline občasno zbolijo ali … zrastejo … stvari. Da, ne izgleda zelo estetsko, vendar to ne pomeni, da je vedno slabo! Ne bomo več odlašali, popravimo vse!

Zakaj imam gobe v tleh?

glive v sobnih rastlinah

Obstaja veliko razlogov, zakaj se ta pojav pojavlja. Zaradi svoje svetlo rumene barve takoj pomislimo, da je slab in bo škodoval rastlini. O tem morate hitro razmisliti! Vendar, tudi če jih ne zaužijete, lahko športno uživanje povzroči alergijsko reakcijo. Razlog, da rastejo, je, ker so bodisi onesnaženi ali prezalivani.

kako skrbeti za zelene rastline

Najpogostejši vzrok je slednji. S prevelikim zalivanjem delate zemlji medvedjo uslugo. To lahko povzroči nastanek in gnilobo plesni. Drug vzrok je slaba osvetlitev. Izpostavljenost soncu je zelo pomembna za rast rastlin. Drug razlog je slabo hranjenje in s tem mislimo na uporabo naravnih gnojil. Tla potrebujejo hranila!

Glive v sobnih rastlinah

Najboljša možnost, da se znebite svetlo rumene glive, je, da rastlino presadite. Vzemite si par rokavic in previdno odstranite okuženo območje, pri čemer pazite, da okužbe ne razširite še naprej. Znebite se slabe zemlje in korenino rastline nežno sperite pod tekočo mlačno vodo. Če korenine pokažejo, da so bolne, obolele dele obrežite. Nato dajte novo zemljo v novo posodo in presadite rastlino. Nato ga zalijte in se prepričajte, da so vsi drugi pogoji za rast pravi, da lahko uspeva sobne rastline brez gliv!

Fotogalerija: glive v sobnih rastlinah

goba v lončnici sobne rastline

Kako se znebiti gliv v sobnih rastlinah?

prepoznati bolezni rastlin

Presaditev je vaša najboljša možnost!

rešiti preveč zalito rastlino

Vsak dan poskrbite za svojo rastlino in očistite njene liste.

kako odstraniti plesen iz rastlin

Izpostavljenost soncu je bistvenega pomena za preprečevanje glivičnih okužb pri gorilah.

glive v sobnih rastlinah

Kako se znebiti plesni v zaprtih prostorih?

sobne rastline bele plesni

Upoštevajte jih, da hitro odkrijete morebitno bolezen!

bolezen zelenih rastlin v zaprtih prostorih

Rumena gliva sobnih rastlin: kako jo odstraniti?

glive v sobnih rastlinah

Rastlinska plesen: pogostejša, kot si mislite!

kako se znebiti gliv v sobnih rastlinah

Glive v sobnih rastlinah: strupene so, vendar ne za rastline.

rumena goba sobna rastlina

Odstranite glivice v sobnih rastlinah z našimi nasveti!

zelenjavni kalup

Similar Posts

Leave a Reply