zakaj in kako ga uporabiti, da oživite svoje nasade!

24

Poleti, tako kot v drugih letnih časih, potrebujejo vaši nasadi včasih malo okrepitve, da bodo v vrhunski formi. So vaši plodovi slabo razviti in brez okusa? Ali se na rahlo škrlatno rdeče obarvanih listih vaših rastlin pojavijo žile? Pravzaprav lahko naravno gnojilo, bogato s kalijem, pomaga rešiti vaše skrbi. Dejansko je pepelika eno od gnojil, ki se pogosto uporablja na vrtu za odpravo pomanjkljivosti vaših nasadov. Zakaj ga uporabljati? Ali obstajajo gnojila, ki so naravno bogata s pepeliko? Povemo vam nekaj več takoj. Fokus

Zakaj uporabljati gnojilo, bogato z naravnim kalijem?

Pepelika se v vrtnarstvu uporablja za premagovanje pomanjkanja kalija. To pomanjkanje elementa v sledovih še posebej vpliva na:

  • Trta
  • sadno drevje
  • paradižniki
  • krompir
  • grmi z rdečimi plodovi

Vedeti morate, da lahko pomanjkanje kalija oteži rast vaših rastlin. Poleg tega gre tako za okrasne rastline kot za sadje in zelenjavo v vašem zelenjavnem vrtu. Dejansko pepelika izjemno blagodejno vpliva na rast vaših rastlin, saj gomoljem, koreninam in plodovom na rastlinah omogoča, da pridobijo veliko odpornost na različne napade, s katerimi bi se lahko soočili. Poleg tega prisotnost pepelike omogoča, da sadje naravno izkoristi ravno popolno raven sladkorja, saj omogoča oskrbo s škrobom v koreninah in semenih sadežev.

naravno gnojilo z bananinimi olupki 2002

Relativno enostavno je ugotoviti, ali vaše rastline trpijo zaradi pomanjkanja kalija. Vse kar morate storiti je, da jih opazujete. Zelo preprosto je, če opazite prisotnost koprive ali kvasca, potem je na vašem vrtu vse v redu. Pravzaprav so zagotovilo za dovolj bogato zemljo s pepeliko. Po drugi strani pa, če so sadeži na vašem vrtu precej majhni ali imajo malo ali nič okusa, potem je čas resen. Dejansko to pomeni, da morate hitro posredovati in okrepiti zalogo hranil z naravnim gnojilom, bogatim s pepeliko. Podobno, če opazite pojav majhnih rjavih lis na listih vaših zelenjavnih rastlin ali majhnih okroglih oranžno-rumenih lis, bo vaša tla zagotovo potrebovala zalogo pepelike.

Katera gnojila so naravno bogata s kalijem?

zastirka za zelenjavni vrt kot naravno gnojilo 2022

Pomanjkanje kalija v rastlinah je mogoče premagati z gnojili, ki so naravno bogata s pepeliko. Te izvirajo iz razgradnje rastlin ali živali. Ta biomasa je rudnik hranil za vaš zelenjavni vrt in za vaše zunanje ali notranje okrasne rastline. Pepelika je eden bistvenih elementov za dobro gnojenje tal. Pravzaprav je poleg fosforja in dušika preprosto bistvenega pomena za pokrivanje prehranskih potreb vseh rastlin. Na srečo je naravne rešitve za obogatitev zemlje s pepeliko preprosto najti in jih je enostavno uporabiti. Lahko na primer:

  • lesni pepel, ki bo zelo učinkovito obogatil vašo zemljo
  • zdrobljena kamnina, kot je Patentkali, zelo topna kamnina, izjemno bogata s pepeliko
  • zastirka za zelenjavni vrt
  • kompost iz rastlinskih odpadkov
  • gabez, trajna zel, ki jo zlahka najdemo na vlažnih območjih, kot je podrast

uporabite lesni pepel 2022

Bananin olupek, ki vsebuje veliko kalija, fosforja in kalcija, je kot nalašč za cvetenje in razmnoževanje rastlin. Vse kar morate storiti je, da zakopljete lupino v zemljo na dnu rastline in pustite, da se razgradi. Druga možnost je, da prezrele banane zamrznete, namesto da jih zavržete. Nato jih zakopljemo poleg potrebne rastline, takoj ko se pojavi potreba. Nekateri raje uporabijo nekoliko bolj dolgočasno metodo z razpršilcem. Če želite to narediti, bananin olupek pustite v vodi 2-3 dni. Nato z mešanico poškropite rastline ali sadike. Ko smo že pri tem, vas zanima, kako okrepiti paradižnike za še bolj plodne pridelke? Ne zahvaljujte se nam, to nas osrečuje!

bananin olupek kot gnojilo 2022

Similar Posts

Leave a Reply