Turizem na Danskem .. dežela skrivnostne narave

74
Turizem na Danskem .. dežela skrivnostne narave

Ali razmišljate o potovanju na Dansko? Res je super ideja! Danska je čudovita država za obisk in skoraj vsi turisti na koncu uživajo v obisku te čudovite evropske države. Danci so zelo prijazni in dobrodošli. Večina prebivalstva dobro govori tudi angleško, zato je z njimi enostavno komunicirati, kar je velik plus. Od tod pomen Turizem na Danskem.

narava na Danskem

Danska ima čudovito in skrivnostno naravo, polno fantastičnih vibracij. Tukaj so najboljši naravni kraji na Danskem, ki jih morate obiskati, ko doživite turizem na Danskem:

Krzno – Fosilni otok

Für je znan kot najlepši otok na Danskem in je trenutno na Unescovem poskusnem seznamu zaradi Mullerja – posebne vrste blata, prekritega s črnim vulkanskim pepelom. Ta glina je stara 55 milijonov let in jo je mogoče najti na Krznenem otoku skupaj s fosili rib, žuželk in ptic.

Preberite tudi: Grški otok, ki je to poletje privabil slavne

Clint Bullbjerg

Tu je Bulbjerg Klint – 47 metrov visoka apnenčasta pečina in ena najbolj neverjetnih turističnih znamenitosti Danske.

Tudi opazovalci ptic lahko preživijo poljski dan v Bolbergu. Kot edina ptičja pečina na Danskem je dom deteljic in navadnih puffin – neverjetne morske ptice, ki jo najdemo v Atlantskem oceanu – in severnih fulmarjev – arktičnih ptic. Tudi če ne marate ptic, je ta kraj preprosto epski.

Tisto, kar naredi ta kraj poseben, so dramatične, s travo obložene pečine s pogledom na šumeče Severno morje in tisti občutek široko odprtega zraka na vrhu pečin. Vidite jih lahko tudi od spodaj.

nacionalni park

To je prvi nacionalni park na Danskem. Ima najlepšo naravo v državi. Idealen je za večdnevno potovanje.

Narodni park ima svoje divje živali, ki jih tvorijo veter, pesek in slano Severno morje. Nekaj ​​je divjega, nekaj nemirnega, nepredvidljivega.

Tu lahko občudujete edinstvene pokrajine: peščene sipine, mokrišča in jezera s številnimi redkimi vrstami – od ptic do žuželk in rastlin.

Wadden Sea

Wadden Sea (Vadehavet) je Unescovo naravno območje na Danskem. Edinstven ta kraj je, da se vode Severnega morja dvakrat na dan izlivajo v Vadensko morje in poplavljajo blato z morsko vodo. Ko je oseka nizka, se lahko zapeljete ali odpeljete z avtobusom s traktorsko prikolico do obalnih otokov in opazujete pristaniške tjulnje na peščenih bregovih.

Spomladi ali jeseni ste lahko priča tudi najbolj znani danski pokrajini – črno sonce je, ko na stotine tisoč škorcev s plesom in vrtenjem obarva nebo v črno. Ne zamudite tega zabavnega doživetja turizma na Danskem.

Preberite tudi: Vodnik po znamenitostih Singapurja, da v celoti uživate v svojem potovanju

Bornholm

Bornholm je znan kot otok vzhajajočega sonca, ker je najbolj sončen kraj na Danskem. Na tem baltskem otoku so osupljive in edinstvene pokrajine, zato ga Danci radi obiskujejo.

Južna obala otoka je obložena s čudovitimi belimi peščenimi plažami, vključno z Douyud, ki je bila večkrat ocenjena za eno najboljših plaž na Danskem. Po drugi strani pa severna obala vsebuje nekaj edinih pečin na Danskem in je tudi dom Hammerchus, največje srednjeveške trdnjave v severni Evropi.

Najpomembnejša turistična mesta na Danskem

Tukaj je seznam najboljših mest na Danskem za turizem

Kopenhagen

Turizem v Kopenhagnu ima svoj okus. Občina Kopenhagen – in mesto Kopenhagen – je najbolj priljubljena turistična destinacija na Danskem. Glavno mesto letno obišče približno 9 milijonov obiskovalcev, kar je enako 17 % celotne turistične industrije na Danskem. Leta 2017 je mesto ustvarilo 31 milijard danskih kron (4,7 milijarde ameriških dolarjev) prihodkov od turizma. Tukaj je treba omeniti, da je Kopenhagen med najboljšimi kraji za obisk na Danskem za arabske popotnike.

Aarhus

Kulturno mesto Aarhus je drugo najbolj obiskano mesto na Danskem. In čeprav ni blizu Kopenhagna, Aarhus in njegova okolica obiščejo skoraj 5 milijonov letno in s turizmom zaslužijo 1 milijardo dolarjev.

V Aarhusu na Danskem gre za turizem, kjer lahko uživate v odličnih muzejih, čudovitih parkih, odličnih možnostih nakupovanja in odličnem nočnem življenju. Je pomembno mesto za študente, saj ima največjo univerzo v Skandinaviji.

Preberite tudi: Turizem v Etiopiji za družine in mlade.. Vse, kar morate vedeti, preden potujete v Abesinijo

Aalborg

Aalborg je dom največjega karnevala v severni Evropi. Mesto ponuja zelo malo promocij za tuje turiste, a vseeno sprejema veliko obiskovalcev. Morda je glavni razlog v tem, da ima Aalborg eno največjih letališč na Danskem in so pogoste povezave z mesti, kot so London, Amsterdam in Barcelona.

Vardy

Varde je občina na jugozahodu Danske in ena največjih v državi. Vardy je eno najstarejših mest v državi in ​​slovi po svoji preteklosti kot kraj trgovine z blagom.

Vendar je večina vardijevskega turizma povezana z naravo. Razdalja do Severnega morja je neverjetno blizu in je idealen kraj za ribolov. Poleg tega so čudoviti razgledi in odlični objekti za dejavnosti, kot sta kolesarjenje in potapljanje na dah. Zato ne preseneča, da je Vardy priljubljen tako pri tujih kot domačih obiskovalcih.

Preberite tudi: Turizem na Mauritiusu, biseru Indijskega oceana

Vegel

Zgodovinsko gledano je bilo mesto Vegele zelo pomembno za Dansko. Je deveto največje mesto na Danskem in vsebuje nekaj odličnih znamenitosti, kot je mestna hiša. Najstarejša stavba je Skt, tam pa je tudi Nikolajeva cerkev iz sredine 12. stoletja našega štetja.
Celotno mesto je zelo hribovit in vetrovno. Če ste tukaj julija/avgusta, si oglejte kolesarsko dirko Danmark Rundt.

Najboljša mesta za obisk na Danskem

Danska je majhna država in lahko greste z enega konca na drugega v šestih urah (manj, če potujete). Seznam najboljših krajev za obisk na Danskem vključuje poudarke iz vse države, vključno z naslednjim:

Bornholm

Bornholm je znan kot otok vzhajajočega sonca, ker je najbolj sončen kraj na Danskem. Na tem baltskem otoku so osupljive in edinstvene pokrajine, zato ga Danci radi obiskujejo.

Ne glede na to, ali iščete plaže z belim peskom, dramatične pečine ali očarljiva ribiška mesta, je Bornholm popolna destinacija in ena največjih turističnih znamenitosti na Danskem.

Faberge

Faborg se nahaja v Funenu, ki je eno najlepših in najprivlačnejših mest na Danskem. Poleg živahnih lesenih hiš boste poleti našli tudi ulice, obdane s čokami. Faborg je vsekakor vreden obiska!

Marieger

To je očarljivo podeželsko mestece iz zgodnjega 15. stoletja, znano kot Mesto vrtnic. Domačini vas pozdravijo in pozdravijo s kimanjem ali »pozdravljeni«. Marieger ima fjord, bujen gozd, solno središče in čudovito staro mestno jedro s slikovitimi tlakovanimi ulicami.

Blavand

Mesto je znano po svojih mirnih in plitvih vodah, česar o Severnem morju sploh ne poznamo (običajno divje, nevihtno in vetrovno). K temu dodajte še dejstvo, da ga obkrožajo snežno bele plaže, primerne za otroke, in prostrane peščene sipine.

Zaradi vsega tega je mesto idealno za družine ali vse, ki ljubijo dramatično in neonesnaženo naravo Severnega morja, vendar brez močnega toka.

dvom

Ribe ni le najstarejše mesto v Skandinaviji, ampak tudi eno najboljših krajev za obisk na Danskem, da se vpijete v zgodovino. Najstarejša katedrala v državi gleda na lesene hiše iz šestnajstega stoletja. Vsekakor vsekakor vreden obiska.

Turistični stroški na Danskem

Kar se tiče stroškov turizma Danska. Podatki, ki temeljijo na izkušnjah turistov, ki so že obiskali evropsko državo, kažejo, da strošek na osebo na Danskem ni manjši od 1075 danskih kron (169 USD) na dan.

Kar zadeva cene nastanitve na Danskem, znašajo približno 978 danskih kron (154 ameriških dolarjev).

Cene obrokov so v povprečju 311 danskih kron (ali do 49 ameriških dolarjev).

Similar Posts

Leave a Reply