Turizem na Češkem.. razburljivo potovanje v svet pravljic

75
Turizem na Češkem.. razburljivo potovanje v svet pravljic

Češka je postala priljubljena turistična destinacija za številne popotnike, ki si želijo nečesa zunaj tradicionalnega evropskega potovanja.

Češka je priljubljena destinacija za tiste, ki ljubijo starodavno arhitekturo, deloma zato, ker je bila ta majhna neobalna država med svetovnima vojnama večinoma nedotaknjena, deloma pa zato, ker je bila regija v preteklem tisočletju v lasti številnih različnih narodov z različnimi arhitekturnimi vplivi, zato Turizem na Češkem je vprašanje, ki si zasluži dobro razmišljanje.

Najlepši turistični kraji na Češkem

Češka ima veliko turističnih znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi, ko obiščete to državo, vključno z:

Praga

Praga je eno najpomembnejših turističnih mest na Češkem sploh, vendar je najlepši del Evrope, kjer uživate v čudovitih uličnih kavarnah z umetniškimi prizori, skulpturah Davida Chernyja, češkega kiparja in filozofa, impresivnih zgradbah z čudovita arhitektura in še veliko več.

Ob naslednjem obisku Prage morate obiskati glavne znamenitosti, kot so Naplavka, Galerija DOX, Park Letna, bregovi reke Vltave in nešteto drugih krajev.

Preberite tudi: Praga, Češka, nezgrešljiv zgodovinski turizem

Olomouc

Olomouc, ki se nahaja v vzhodni Moravski, je eden najboljših krajev za obisk na Češkem, znan po svojih baročnih fontanah, verskih kipih in šarmu starega sveta. To je res živahno, zgodovinsko mesto, ki tvori srce Moravske.

Prav tako je dom enega od veličastnih območij, ki so pod Unescovo zaščito, imenovanih “Trinity Column”. Olomouc je nedvomno kraj, ki ga morate obiskati, ko ste na Češkem, saj je res ena izmed najboljših turističnih destinacij na Češkem.

Ostrava

Ste obsedeni z glasbo? Potem je Ostrava popoln kraj za vas. Ostrava je znana po zabavah in glasbenih festivalih, kot so Barve Ostrave, zato si oglejte živahne klube mesta povsod.

Mesto ima mejo s Poljsko le 15 km. Ostrava je eno najpomembnejših turističnih krajev na Češkem.

Liberets

Liberec je destinacija za tiste, ki iščejo kraje za obisk na Češkem, kjer lahko uživajo v čudoviti naravi s pridihom avanture. Ta kraj ima popolno ravnovesje med umetnostjo in avanturo, kjer lahko najdete tudi čudovite muzeje. Medtem ko se v gorovju Jizera lahko pohodite in smučate, lahko obiščete tudi vrh Jested, ki ponuja osupljiv razgled. In to je seveda ena od manifestacij turizma na Češkem za mlade.

Cesc Budejovic

Če iščete kraje za obisk na Češkem, kjer boste našli mir in tišino, potem je to kraj, kamor se morate odpraviti. Ta kraj je znan po pomembnem dogodku, imenovanem Budejovice Majales, ki vsako leto poteka za popotnike, da uživajo v nekomercialnih in brezplačnih festivalih, ta dogodek traja nekaj dni, kjer lahko uživate v živi kulturi mesta.

Preberite tudi: Islandija .. posebno potovanje med tunelom lave in kristalnim snegom (fotografije)

Brno

Brno je po površini drugo največje mesto na Češkem, kljub temu, da je kraj idealno za tiste, ki želijo raziskati vse na enem mestu.

Eno najboljših krajev za obisk na Češkem, Brno je živahno mesto z arhitekturnimi čudesi, kavarnami, dobrimi vibracijami in vsem, zaradi česar se lahko zaljubite v njegov čar.

Adrspach Rock

To mesto, ki se razprostira na površini približno 17 kvadratnih kilometrov, je dežela, znana po formacijah peščenjaka, ki so nenavadnega videza. Popolno mesto za tiste, ki iščejo netradicionalno pustolovščino, to slavno kamnito mesto je znano tudi po tem, da je dom številnih romarskih krajev iz 18. stoletja.

Nacionalni park Čumava

Ne glede na to, ali gre za valovite griče, mogočne gore, visoke borovce ali peneča se jezera, narodni park Chumava ponuja večno vreden pogled.

Za tiste, ki se želijo sprostiti v naročju narave in si želijo nič drugega kot mir, bi moral biti narodni park na vrhu seznama krajev za obisk na Češkem, saj je ta park turistični vodnik na Češkem.

Zdravstveni turizem na Češkem

Zdravstveni turizem je ena najpomembnejših turističnih dejavnosti na Češkem. Praga je bila in je še vedno priljubljena destinacija za medicinski turizem, saj ponuja najboljše kirurge, ki zelo skrbijo za naraščajoče zdravstvene turiste.

Napredek na medicinskem področju je povečal povpraševanje po zdravljenju z navdušenci v evropskih državah. Češki odziv na veliko povpraševanje po hitrih in učinkovitih zdravstvenih in lepotnih tretmajih po ugodnih cenah je privabil več zdravstvenih turistov.

Toda zakaj sta Praga in Češka tako odlični destinaciji za zdravstveno oskrbo v tujini? Eden od razlogov za to je, da se ta država osredotoča na varnost pacientov, saj ima v tujini stalno evidenco najboljših diagnoz, zdravil in storitev z uporabo najsodobnejše tehnologije.

Brez čakalne dobe, uglednega in izkušenega osebja, ki govori angleško, postane vaša izkušnja medicinskega turizma enostavna in popolna.

Preberite tudi: Turizem v Švici.. Spoznajte najlepše destinacije

Turistični program na Češkem

Tukaj je zanimiv turistični program na Češkem, ki traja 5 dni, med katerim obiskovalec obišče številna najbolj znana mesta in turistične znamenitosti na Češkem.

Prvi dan se začne s prihodom v češko prestolnico Prago in začetkom ogleda, ki vključuje ogled številnih očarljivih krajev, kot so praški grad, samostan Strahov in stara kraljeva palača, ki sega v 9. stoletje.

Drugi dan turist obišče najvidnejše zabavne kraje, kot sta grad Karlstein in Aquaplace Prague, enega največjih zabaviščnih parkov v Pragi in celotni srednji Evropi.

Tretji dan programa vključuje obisk nekaterih znanih turističnih krajev, kot sta Staromestni trg in Karlov most, ki ga zaznamujeta romantično vzdušje in očarljiv pogled na očarljivo reko Vltava.

Četrti dan vključuje obisk mesta Ostrava na severovzhodu države ob sotočju treh rek: Odre, Opave in Ostravisa. Mesto vključuje živalski vrt Ostrava, ki vključuje redke živali, in tudi Šlezijski grad.

Peti dan turističnega programa na Češkem je omejen na nakupovanje, kot so obisk praške tržnice, nakupovalnega centra Arkady Pankrac, praškega bolšjega trga, nakupovalnega centra Palladium, ki je največji nakupovalni kompleks na Češkem. .

Preberite tudi: Turizem na Cookovih otokih .. Izkušnja brez primere po dostopnih cenah

Stroški turizma na Češkem

Kar zadeva stroške turizma na Češkem, bi morali načrtovati, da boste za počitnice na Češkem porabili približno 2.050 CZK (88 $) na dan, kar je povprečna dnevna cena, ki temelji na izdatkih obiskovalcev te evropske države.

Nekdanji češki popotniki so povedali, da so v povprečju porabili 490 kron (21 $) za obroke na dan in 178 kron (7,63 $) za lokalni prevoz.

Tudi povprečna cena hotela na Češkem za par je 2227 CZK (95 $). Zato potovanje na Češko za dve osebi za en teden stane povprečno 28.704 CZK (1.230 USD).

Similar Posts

Leave a Reply