so vse napake popravljene?

70

25. januarja 2022 je SNCF doživel svoj veliki digitalni Big Bang z združitvijo dveh velikih aplikacij, Oui.sncf in SNCF Assistant. V tednih, ki so sledili, so se kritiki dvignili. V tem mesecu maju se popotniki še naprej pritožujejo, a jih je precej manj. Je SNCF Connect ozdravil (skoraj) vse svoje bolezni? Intervjuirali smo Anne Pruvot, generalno direktorico SNCF Connect & Tech.

L’Echo tourism: Po mnenju nekaterih strank SNCF Connect se nekatere težave še vedno pojavljajo. Kaj pa o?

Anne Pruvot: Danes z aplikacijo ni več nobenih strukturnih težav. Obravnavali smo vprašanje manjkajočih funkcij, kot sta denarnica in potrdila TER. Imeli smo številne okvare na aplikaciji in na spletnem mestu, ki so bile odpravljene v prvih tednih. Ob prehodu smo se tudi odločili, da bomo obdržali le enega od dveh obstoječih računov strank: Moj identifikator SNCF, na škodo računa Oui.sncf. Prehod pred prehodom je bilo enostavno izvesti. Tisti, ki so to storili, so se počutili, kot da so izgubili račun stranke in vozovnice za vlak. Nismo bili dovolj dobri v komunikaciji na to temo. A nismo izgubili nobene vstopnice.

Danes sta dve od treh vstopnic SNCF prišli prek SNCF Connect.

Ste izgubili stranke, predvsem zaradi konkurentov ?

Anne Pruvot: Zelo težko je odgovoriti. Nekateri kupci kupijo vozovnico za vlak šestkrat na mesec. Drugi, enkrat letno. A jasno je, da aprila v 12 mesecih še nikoli nismo imeli toliko aktivnih strank. Vključno z mesecem aprilom.

Če pogledate nazaj, ste mislili, da bi bila združitev obeh aplikacij tako težka?

Anne Pruvot: Pričakovali smo številne stvari. Podvojili smo energijo, da med menjavo ne izgubimo vstopnic ali strank. A bodimo pošteni in pregledni: iskreno, lahko bi bili boljši v komunikaciji z našimi strankami, da bi bolje predvidevali podporo.

Imate danes občutek, da ste zelo hitri?

Anne Pruvot: da. Vse, kar je bilo ugotovljeno kot dražilne snovi, manjkajoče funkcije ali napake, je bilo odpravljeno. Najboljši dokaz je močno okrevanje komercialne dejavnosti. Od začetka prodaje smo prek SNCF Connect prodali več kot 52 milijonov vozovnic za vlak. Na splošno sta Oui in SNCF Connect izpolnila proračunske napovedi in jih celo presegla. Vendar smo imeli na začetku leta majhno zamudo zaradi vala Omicron in nenaklonjenosti potovanja, ki ga je povzročil.

Kakšna je raven prodaje v primerjavi z letom 2019?

Anne Pruvot: Smo nad letom 2019. To je posledica pospeševanja digitalizacije nasploh po pandemiji. Danes se dve od treh vstopnic SNCF prodajata prek SNCF Connect.

Smo v procesu nenehnega izboljševanja.

Kakšen je vaš načrt?

Anne Pruvot: Smo v procesu nenehnega izboljševanja, zlasti za izboljšanje (digitalne) berljivosti ponudb. Za nas je danes najpomembnejše, da pridemo do uporabnikov in jim še naprej prisluhnemo. Poleg tega razvijamo našo skupnost »Connect&vous«. Ta teden se bodo naše ekipe srečale s strankami, na več postajah, kot so Lille Flandres, Paris Nord, Nantes … Danes sem tudi sama v Paris Montparnasse. Delali bomo na merilih za izbiro poti – s korespondenco, neposrednimi, cenami – za ustrezno podporo potnikom. Prav tako želimo bolje spodbujati nizke cene, izboljšati integracijo mobilnosti, ki ni železniška, kot je avtobus. Ponuditi moramo več izbire. Dovoliti želimo tudi plačilo z nematerializiranimi počitniškimi boni. V naših kratkoročnih načrtih želimo razširiti naravo plačilnih sredstev, ne da bi šli tako daleč kot kriptovalute.

Preberite tudi :

Similar Posts

Leave a Reply