preprosto in praktično! Spremenite svoj dom v ekološki raj!

70
preprosto in praktično!  Spremenite svoj dom v ekološki raj!

Ste že kdaj spremenili neželene predmete ali odpadke v povsem nove izdelke? Koristi, ki jih ima recikliranje za okolje, so ogromne, poleg tega pa se zmanjša odstotek odpadnih produktov in ostankov, ki se vsako leto pošljejo v smeti. Dandanes številna podjetja in ustvarjalci iz starih predmetov izdelujejo zelo izvirne izdelke. Tako smo navajeni, da se stvari množično proizvajajo in jih kupimo tako hitro, kot jih zavržemo. Popraviti predmet in mu dati novo življenje je fantastičen občutek. Poleg tega je ekološka dekoracija lahko preprosta in praktična! DeaVita vam ponuja več različnih načinov za osvežitev vašega prostora!

Ekološka dekoracija: spremenite svoj dom v eko raj!

Ekološka dekoracija v dnevni sobi

Najlažji način, da z izbiro notranje opreme pozitivno vplivate na okolje, je nakup rabljenega blaga. Če pa ne nameravate kupiti nobenega, lahko izdelate svoje okraske iz materialov ali starih predmetov, ki jih ne potrebujete več! To se imenuje “upcycling” ali overcycling. Ne samo, da bo vaša hiša izvirna in edinstvena, ampak bo tudi osebna in vas bo predstavljala: vaš okus, vaš hobi … vaše bistvo! Tako lahko vi in ​​samo vi svojemu prostoru oživite, naredite ga posebnega!

Papir ponovno pregledan in na novo izumljen

DIY recikliran in ekološki papir

Izdelava papirja doma je lahko precej preprosto delo. To je tudi izjemen način, da porabite svoj odpadni papir, nepotrebno pošto in papir za tiskalnike, ki ste jih nameravali vreči v smeti, in namesto tega ustvarite čudovito ročno izdelano umetnino. Z nekaj materiali boste na dobri poti, da izdelate obrtni papir in začnete z okolju prijazno dekoracijo:

  • Osnutek papirja
  • kuhinjski mešalnik
  • Voda
  • plastični zaboj za shranjevanje
  • Kalup in zaslon, pritrjen na okvir
  • Deske ali goba in valjar
  • Brisače, volnene odeje itd.

DeaVita je izbrala preprosto in učinkovito vadnico iz papirja DIY, ki si jo lahko ogledate zgoraj.
Po seznanitvi z navodili je dovolj, da uporabite domišljijo! Tukaj je nekaj idej:

Sajenje semen v papirnate lončke

Preprosti, okolju prijazni lonci iz recikliranega papirja

Če ste kdaj želeli posaditi semena in imeti majhen vrt v kuhinji ali kje drugje, potem lahko to enostavno storite z nekaj kosi papirja! Ni nam treba v trgovino za nakup loncev, ni potrebno! Sliši se prelahko, da bi bilo res, kajne? Če imate dnevnik in želite začeti saditi semena, smo tukaj, da vam pomagamo! Lahko je poljubne velikosti, ni nobenih pravil. Samo vzemite dve do štiri strani iz lokalnega časopisa, nekaj škarij in naredite majhne cvetlične lončke. Ni pa nujno, da je popoln. Nasprotno! Naredi, kakor hočeš!

Naredite čudovite slike

DIY dekoracija iz recikliranega papirja

Zakaj bi kupovali draga umetniška dela, če jih lahko ustvarite sami doma? Niti ne potrebujete dobrega papirja, samo vzemite star papir, ga razrežite in zmešajte z malo vode. Nato lahko sledite vadnici, ki jo je DeaVita izbrala izjemno za svoje bralce. Ko je vse pripravljeno, lahko postanete ustvarjalni! Lahko rišete, prilepite slike ali suho cvetje ter naredite kolaže in še več!

Lesene palete kot pohištvo?

Okolju prijazne lesene palete postelje

Lesene palete so trenutno v modi. Vsi smo videli posteljne okvirje in podstavke, izdelane iz teh materialov. To daje spalnici podeželski in izviren videz. In vse to lahko storite sami, ne da bi porabili niti centa! Pomembno je, da se zabavate in pustite, da vaša ustvarjalnost cveti. Ena od velikih prednosti lesenih palet je, da jih običajno najdete za trgovino ali skladiščem. Nekatera podjetja jih reciklirajo, druga pa jih preprosto zavržejo. Vendar je pomembno, da jih pred uporabo očistite! Čiščenje lesa z belilom ali milnico je odličen način za čiščenje. Če lahko, pustite svoje oprane palete zunaj na neposredni sončni svetlobi, da se popolnoma posušijo in izkoristite sterilizacijski učinek UV žarkov.

Uporabite za preoblikovanje postelje

Lesene palete za posteljo

Postelja je ena najbolj funkcionalnih komponent sodobnih domov. Spimo, sedimo, beremo, gledamo filme in včasih jemo na postelji! Preoblikovanje v okrasni kos je zato lahko zelo zadovoljiv projekt! Poleg tega ta slog zelo pogosto sprejemajo številni vplivneži. Njegova lepa in rustikalna estetika lahko popolnoma preoblikuje sobo.

Ali pa ustvarite lepo nočno omarico

Nočna omarica iz palet

Če želite nekaj unikatnega, je nočna omarica iz palet za vas! Seveda se bo komu morda zdela malce neumna na fotografiji. Toda na svetli strani lahko pokličete svojega notranjega umetnika in nočno omarico pobarvate na kakršen koli način! Sicer pa lahko postavite nekaj knjig, vazo ali si naredite uslugo in si za več navdiha ogledate naše DIY okrasne ideje!

Steklo: kralj ekološke dekoracije

Ponovna uporaba stekla za ustvarjanje svetilk

Steklene kozarce, vinske steklenice in druge vrste steklenih posod je mogoče reciklirati na različne načine. Steklene posode lahko na primer ponovno uporabite za obrtne projekte ali shranjevanje. Uporabite jih lahko tudi kot vazo, pepelnik, kozarec za pitje ali sadilnico. Namesto da zavržete steklenico vina, ki leži v kuhinji, jo dobro sperite in jo shranite! Ker obstaja veliko načinov za ponovno uporabo steklenice … Na koncu le poskrbite, da ste razkužili steklo med vsako uporabo!

Kozarci za shranjevanje hrane

Ekološki lonci za ponovno uporabo v kuhinji

Ali ne sovražite odprtih zavojčkov čipsa, testenin, piškotov in riža, ki ležijo po kuhinji? Ne samo, da nezapečatene vrečke s hrano privlačijo žuželke, ampak jih je tudi zelo težko shraniti! Zato se pripravite in začnite iskati rabljene kozarce po svoji hiši! Če jih nimate, jih nehajte metati stran, jih dobro operite in shranite za pozneje. Vaša kuhinja bo videti lepša in vaša hrana bo varna pod tesno zaprtim pokrovom! Poslovite se od grdih plastičnih vrečk, pozdravite ekološko in učinkovito dekoracijo! Še ena ideja: kozarci so uporabni tudi za izdelavo lepih luči!

Vinske steklenice kot vaze

Ponovna uporaba vinskih steklenic kot vaze

Ko boste naslednjič spili steklenico rdečega vina, jo ne pozabite sprati in odložiti. Seveda je s steklenico neskončno izbire, a najbolj priljubljena in tudi najbolj izvirna je uporaba kot vaza. Dejansko je ta korak precej očiten, vendar si oglejte druga priporočila DeaVita za dekoracijo praznih vinskih steklenic!

Upcycling oblačil

Upcycling ponovna uporaba starih oblačil

Ste že nameravali zavreči strgan in preprosto nenosljiv pulover? Ali staromodne kavbojke, ki vam nikakor ne pašejo? Imamo nekaj izvirnih nasvetov, s katerimi lahko vaš življenjski prostor naredite še bolj udoben! To so seveda nekonvencionalne ideje, vendar vam zagotavljamo, da teh predmetov ne boste našli drugje! Razen… Za ljubitelje upcyclinga!

Ne zavrzite staromodnih kavbojk

Jeans so ponovno uporabili za izdelavo loncev

Možnosti DIY s kavbojkami so številne! Ustvarite lahko držala za svinčnike, plišaste živali, pokrijete majhen stolček in celo ustvarite dodatke. Zaradi trdega materiala je kavbojke enostavno oblikovati v drug predmet. Sicer pa lahko celo naredite oblačila za svoje cvetlične lončke.

Večnamenski pulover

Skodelica, oblečena v okolju prijazen recikliran pulover

Za zaključek seznama ekološke dekoracije je tukaj naš zadnji predlog! In tisti stari pulover, ki ga hranite v svoji omari od zgodnjih 2000-ih? Je res lepa, ali na skrivaj upate, da se bo trend vrnil? V nobenem primeru ne pustite, da zgnije v kotu, naredite nekaj glede tega! Ste na Instagramu videli te ljubke skodelice z oblačili? Ker je zima tik pred vrati, je dobro, da okrasite svoje skodelice in ponovno uporabite svoje stare puloverje. Bonus točke: ne boste si opekli rok s toplim čajem ali kavo in morda boste naredili nekaj lepih fotografij!

Foto galerija

Prenovljeni stekleni terarij

id=”več-405939″>

Kdo pravi, da borovih storžkov ni mogoče uporabiti kot okras?

Pinestore kot božični okras

Ponovno uporabite svoje stare papirje za ustvarjanje umetniških del!

Okolju prijazen papir DIY tabla

Posušeno cvetje? Postavite jih v okvir!

Cvet je posušen in ponovno uporabljen kot okras

Škornji, ki ti ne pašejo več? Uporabite jih kot sadilnike.

Škornji, ki so se preoblikovali v sadilnike

Za izdelavo adventnega koledarja uporabite zvitke toaletnega papirja.

Adventni koledar iz recikliranega papirja

Stari telefon se lahko spremeni v lepo svetilko!

Ponovno izumljen stari telefon

Similar Posts

Leave a Reply