Ponujamo vam 5 dobrih razlogov, da jih sprejmete v svoje zunanje prostore!

61

Čaj ali kava? Za ljubitelje čaja, ali ste vedeli, da je povsem možno ponovno uporabiti vaše uporabljene čajne vrečke na vrtu? Ne zavrzite jih brez premisleka, ampak izkoristite njihove prednosti na svojih zelenih površinah. Kaj storiti z njim? Za kaj dobrega jih je mogoče uporabiti? O tem vam povemo v tem članku!

Zakaj uporabljati čajne vrečke na vrtu? 5 razlogov za začetek!

Ne zavrzite uporabljenih čajnih vrečk, reciklirajte jih! Tukaj je 5 dobrih razlogov, da jih ponovno uporabite. Tako boste zelo enostavno zmanjšali zavrženo hrano na splošno, zmanjšali količino odpadkov in prispevali k ravnovesju planeta. Sledite vodji !

Za zmanjšanje odpadkov

kako ponovno uporabiti čajne vrečke na vrtu 2022

Prvič, uporaba uporabljenih čajnih vrečk vam bo omogočila zmanjšanje odpadkov. Tako boste zavrgli manj stvari in pokazali, da ste posebej zavezani praksam, ki zmanjšujejo škodljive vplive na okolje. S čajnimi vrečkami na vrtu boste naredili dobro delo za planet, saj jih je večina narejenih iz vlaken abake. Pravzaprav se popolnoma razgradijo in svojo vsebino spustijo v zemljo, ne da bi za seboj pustile ostanke.

Za stimulacijo zemlje

čajne vrečke na vrtu za obogatitev zemlje 2022

Drugi dober razlog, čaj lahko nadomesti zemljo in postane substrat za kalitev semen. Semena lahko tako pripravite v notranjem kalilniku, sestavljenem iz čajnih vrečk, v katere vstavite svoja majhna semena. Če želite to narediti, vsak dan navlažite z misterjem, da seme nahranite z vodo. Ko se izleže, ga lahko presadite, v vrečko, v zemljo. Zavedajte se, da bodo semena, ki jih posejate s čajnimi vrečkami, močnejša od tistih, ki jih položite neposredno v zemljo.

prednosti vrtnih čajnih vrečk za zemljo 2022

Poleg tega vam bodo čajne vrečke omogočile dodajanje gnojila v zemljo. Ker čaj namreč vsebuje veliko hranilnih snovi, se bodo njegovi listi počasi razgradili in nežno sprostili svoje sestavine. Tako bodo vaše rastline vsak dan malo nahranjene. Poleg tega so bolj živahni in bolje oboroženi proti podnebnim agresijam.

čajne vrečke, kako jih ponovno uporabiti 2022

Končno, uporabljene čajne vrečke vsebujejo taninsko kislino. Ta komponenta ima moč, da pospeši proces razgradnje hrane. Tako se kompost hitreje izboljša, če v svoje odpadke vključite čaj. Ni slabo, kajne?

Poskrbite za svoje vrtnice

dobro poskrbite za vrtnice s čajnimi vrečkami

S čajnimi vrečkami na vrtu boste poskrbeli za svoje vrtnice. Čajni listi namreč vsebujejo taninsko kislino in vrtnice cenijo to snov, ki jim omogoča pospešitev cvetenja. Tako bodo njihovi cvetovi večji in dlje obstojni.

zakaj ponovno uporabiti čajne vrečke na vrtu 2022

Uporabljene čajne vrečke lahko odložite na tla ali jih zakopljete, da delujejo bližje koreninam. Postopek je preprost: hranila se med zalivanjem razpršijo in sproščajo svoje učinke neposredno na dnu rastlin.

Čajne vrečke na vrtu za odganjanje škodljivcev

loviti škodljivce na rastlinah 2022

Insekti in male živali ne marajo vonja po kavni usedlini ali čaju. Tako s tem, ko rabljene čajne vrečke odložite ob vznožje rastlin, jih zaščitite pred insekti. Rezultat: manjša škoda z uničenjem rastlinskih listnih uši, ki bodo, vzrok in posledica, močnejše in bolj cvetoče.

uporabnih deževnikov za vrt

Podobno boste s čajem, ki ga daste na dno cvetov, odgnali mačke, ki sovražijo njegov vonj. To je dober način, da jih odvrnete od rednega uriniranja na vaše rastline. Končno, in to je dobra novica, so deževniki v zelenjadnici in na vrtu tako pomembni. Če rabljene čajne vrečke položite v zemljo okoli grmov, jih spodbudite, da ostanejo in jih nahranite. Proizvajajo več hranilnih snovi in ​​naravno polepšajo vašo zunanjost.

Izogibajte se plevelom

leta 2022 uničite plevel s čajnimi vrečkami

Tukaj je še en odličen razlog, da na svoj vrt postavite rabljene čajne vrečke: zatiranje plevela. Z uporabo čajnih vrečk boste namreč preprečili, da bi se uveljavile. Boste videli, rezultat je zelo hitro viden. Tako si boste prihranili dodatno delo na vrtu.

prednosti čajnih vrečk za rastline 2022

Končno boste zadržali vodo in jo filtrirali zahvaljujoč čajnim vrečkam na ravni korenin rastlin. Na ta način bodo vaše rastline vzdrževale vlago, ugodno za njihov razvoj.

Similar Posts

Leave a Reply