Osredotočite se na prednosti in slabosti, da se boste lahko odločili!

59
Osredotočite se na prednosti in slabosti, da se boste lahko odločili!

Izbira najprimernejše talne obloge za vaše potrebe ni vedno enostavna. Da bi vedeli, kaj lahko pričakujete, smo se odločili, da vam malo pomagamo. Torej, preden položite preprogo v vašem domu, upoštevajte prednosti in slabosti tega tipa premaza, ki je še vedno priljubljen. Sledite vodji !

Ali je dobra ideja položiti preprogo? Prednosti in slabosti

polaganje preprog prednosti in slabosti 2022

Če želite kar najbolje izkoristiti svojo preprogo in jo ohraniti čim dlje, so tukaj trije koristni nasveti za njeno nego:

  • Poskrbite za predpražnik, da si družina in gostje obrišejo noge, preden vstopijo v vaš dom
  • Položite preprogo na območja z velikim prometom, da preprečite, da bi se ta področja umazala in obrabila
  • Izberite talne obloge v spalnicah, na hodnikih ali stopniščih

Tukaj je kratek pregled prednosti in slabosti polaganja preprog. Takole je!

Kakšne so prednosti preproge?

preproga doda slog vaši notranjosti v letu 2022

Preproge dodajo stil in se ujemajo z vašo notranjo opremo. Moderna ali ležerna, vaša preproga se bo prilagodila vašim željam in potrebam. Čeprav je res, da so temne lesene obloge ali naravni materiali trenutno zelo priljubljeni, mehkoba in izolativnost tepihov še vedno nima para. Poleg tega je njena cena pogosto ugodnejša v primerjavi z drugimi talnimi oblogami na trgu. Zdaj pa si poglejmo 3 glavne prednosti preprog.

Udobje

prednosti preproge njeno udobje 2022

Za razliko od trdih površin, ki lahko poškodujejo vaša stopala, preproge zagotavljajo prožnost pod nogami. Poleg tega ima to prednost, da absorbira udarce zaradi svoje prožnosti in blaženja.

Namestite preprogo za boljšo izolacijo

3 prednosti preproge 2022

Preproga nudi odlično zvočno in toplotno izolacijo. Zelo preprosto, debelejša kot je preproga, bolj je izolativna. Tako lahko preproge zmanjšajo toplotne izgube v najhladnejših mesecih v letu. Tako lahko z odločitvijo za polaganje preproge zmanjšate svoje račune za elektriko. Poleg tega so hiše in stanovanja s preprogo tišja od tistih z drugo talno oblogo. Zato je še posebej priporočljiv za velike družine.

Varnost

preproga za velike družine 2022

V nasprotju z lesenimi ali keramičnimi tlemi vam, vašim otrokom ali vašim ljubljenim hišnim ljubljenčkom ni nevarnosti, da bi vam na preprogi zdrsnilo. Preproga namreč v primeru padca omogoča mehak pristanek. Tako je ta premaz odlična možnost za otroško sobo in celo za starejše.

Kakšne so slabosti preproge?

preprogo in pobrišite prah s kuhinje 2022

Preproga, če že ni povsem izginila iz naših notranjih prostorov, se zdi zadnja leta manj cenjena. Ker velja za neurejeno in polno pršic, je težko odstraniti prah.

preproge in kemikalije pozor 2022

Ker je preproga rada ukleščena, je priporočljivo, da se alergiki izogibajo tovrstnemu premazu. Pregled 3 glavnih slabosti preprog.

Škodljivo za okolje

strupene snovi v preprogi 2022

Za razliko od talnih oblog iz rastlinskih vlaken je preproga izdelana iz sintetičnih tkanin.
Na žalost je v preprogi več kot 50 kemičnih snovi. Te škodljive snovi vključujejo:

  • permetrin, ki se uporablja kot insekticid v kmetijstvu
  • ftalati
  • težke kovine, kot so živo srebro, kadmij ali svinec

varnost preprog med prednostmi 2022

Tako so bile tehnike izdelave preprog v zadnjih letih zelo kontroverzne. Poleg tega lahko lepilo, ki se uporablja za pritrditev preprog na tla, vsebuje tudi strupene kemikalije.

Zaradi težavnega vzdrževanja

prednosti in slabosti vzdrževanja preprog

Preproga je na žalost nagnjena k madežem. Še posebej, če je v svetlih odtenkih. Dejansko polijte kozarec rdečega vina in z madežem, ki se bo izkazal za zelo trdovratnega, je nesreča zagotovljena. Poleg tega njihovo vzdrževanje zahteva veliko časa in truda.

preproga, ki jo je težko očistiti 2022

Zato boste morali pogosto sesati. Poleg tega takoj, ko se madeži pojavijo, ne odlašajte z zdravljenjem zadevnega področja. Nenazadnje boste morali svojo preprogo občasno očistiti strokovnjak, da bo ostala videti dobro.

Njegova življenjska doba

preproga življenjske slabosti 2022

Tudi če obstajajo triki za podaljšanje njene življenjske dobe, je preproga precej kratka. V povprečju lahko traja do 7 let. Seveda se boste z veseljem sprehodili po svoji novi puhasti preprogi. Toda več ko ga imate, bolj se bo strdilo: izgubilo bo mehkobo, sijaj, lepoto.

Similar Posts

Leave a Reply