naši pametni nasveti za zaščito vaših hortenzij pred visoko vročino to poletje

68

Visoke temperature ne vplivajo samo na ljudi, ampak tudi na rastline, to je dejstvo. Ko se temperature dvignejo, je nujno vedeti, kako skrbeti za svoje rastline, da ohranimo njihovo zdravje in uživamo v spektakularnem cvetenju, ki bo v sončnih dneh popestrilo vaš zunanji prostor. V tem kontekstu se bomo danes osredotočili na rastlino, ki sploh ne mara toplotnih valov in želi biti precej občutljiva na izpostavljenost soncu. Da preprečite škodo, vam razložimo, kako zaščititi svojo hortenzijo pred vročino in izkoristiti njene lepe cvetove skozi vse poletje.

Naši nasveti za zaščito hortenzije pred vročino

Kako poleti skrbeti za hortenzijo, da jo zaščitimo pred vročino in zagotovimo dobro obilno cvetenje? Ker lahko toplota opeče listje in cvetove hortenzij, oslabi in ubije rastlino, je potrebno vedeti, kako pravilno ravnati. Torej obstaja nekaj preprostih načinov za zaščito rastline, ki najbolj polepša vaš vrt. Če so vaše hortenzije v lončkih, nič ne more biti lažje! Dovolj je le, da premaknite jih s sonca, v senci ali delni senci. Upoštevajte, da hortenzije v lončkih cenijo le nekaj ur sončne svetlobe vsak dan.

hortenzija in vročina kako zaščititi poletje 2022 nasveti namestite senčno jadro

Po drugi strani pa, če so vaše rastline posajene neposredno na tla na vrtu, morate namestiti zavetje, ki jih bo optimalno zaščitilo pred vročinskim valom. Razmislite o priložitvi a začasno senčno jadro v najbolj vročem letnem času. Tako bi bile vaše rastline najbolje zaščitene pred intenzivnimi žarki popoldanskega sonca. Izberite svetle tkanine, da se izognete pregrevanju. Krošnjo obvezno namestite tudi na stran rastlin, kjer so deležne najbolj intenzivne popoldanske sončne svetlobe, vendar jo uredite tako, da ne blokira jutranje svetlobe. Ta zaščitna naprava je potrebna le v najbolj vročih dneh, zato je ni treba hraniti na vrtu vse poletje.

vzdrževati hortenzijo poletje 2022 kako zaščititi pred vročino redno zalivanje

Nujno je zagotoviti dobro zavetje vašim hortenzijam v vročem vremenu, vendarzalivanje je tudi primerno. Ta zelo pomembna faza v obdobjih visoke vročine spodbuja tudi razvoj velikih in lepih cvetov. Vsaj dvakrat na teden temeljito zalivajte. Če opazite, da je zemlja ob vznožju rastlin zelo suha, jo takoj navlažite.

Ali hortenzija ceni sonce?

kako skrbeti za hortenzijo, vročinski val poletje 2022, lokacijski triki

Kot smo pravkar omenili zgoraj, hortenzija ne mara vročih valov ali suše. Če torej iščete sončne trajnice, hortenzija sploh ni dobra izbira. Ta rastlina z izjemnim cvetenjem ceni lahke odmerke sonca in jo je najbolje postaviti na mesto v delni senci. Tako bo hortenzija lahko v celoti zacvetela.

vzdrževati hortenzijo pravilno spodbujati cvetenje, kamor postaviti

Potem ko vam pokažemo, kako zaščititi svojo hortenzijo pred vročino, si oglejmo tudi nekaj učinkovitih metod za spodbujanje cvetenja vaših rastlin. Prvi nasvet se vedno nanaša nalokacija hortenzije ki je bistvenega pomena za njegov pravilen razvoj. Za uspešno vzdrževanje hortenzij jih posadite na mesto z jutranjim soncem in popoldansko senco. Idealna je izpostavljenost 4 do 6 ur jutranji svetlobi.

kako skrbeti za vročinski val hortenzije 2022 zalivanje spodbuja cvetenje

L’zalivanje je drugi ključni korak v poletnem vzdrževanju hortenzij. Tla naj bodo enakomerno in dosledno vlažna, saj lahko pomanjkanje vlage vpliva na rast novih rastlin. Zato se cvetovi ne razvijejo.

kako skrbeti za hortenzijo med vročim valom oskrba z naravnim gnojilom za pospeševanje cvetenja

Tretji nasvet se nanaša naoskrba z gnojili– bistven korak za dobro zdravje katere koli rastline. Torej, da bi imeli lepe hortenzije, prispevajte ob prihodu pomladi zmerno in neposredno v tla rastline. Nato sredi junija drugič pognojite, da boste rastlini dali vso moč, ki jo potrebuje za cvetenje. Dodatno gnojenje ni potrebno, saj rastlina počiva do konca poletja.

Za učinkovito gnojenje vaše hortenzije, pa tudi drugih vrtnih in sobnih rastlin, priporočamo uporabo domačega naravnega gnojila. Ta vključuje pametne možnosti, kot so pokošena trava, kavna usedlina, bananini olupki, kis in drugo.

Similar Posts

Leave a Reply