Najpomembnejše turistične atrakcije na Šrilanki .. biser Indijskega oceana

71
Najpomembnejše turistične atrakcije na Šrilanki .. biser Indijskega oceana

Šrilanka, ki se nahaja na severu Indijskega oceana in na jugu indijske podceline v južni Aziji, je znana kot “biser Indijskega oceana” in je zaradi svoje očarljive narave ena najpomembnejših svetovnih turističnih destinacij. krajine, zgodovinski spomeniki in verska območja. Če želite v celoti uživati ​​v poletnem potovanju, vam pokažemo Turistični vodnik po Šrilanki.

Informacije o turizmu na Šrilanki

Tempelj Golden Dambulla Izrazne informacije o turizmu na Šrilanki
Vir: spletno mesto shutterstock.

Šrilanka ima številne turistične znamenitosti, zaradi katerih je najbolj privlačno mesto za obiskovalce, vključno s plažami s pogledom na Indijski ocean in mehkim belim peskom.

Na Šrilanki je veliko turističnih območij, kot so starodavni budistični templji, hribi s pogledom na plantaže čaja, arheološki in kulturni muzeji ter naravne zelene površine.

Kakšni so časi potovanja in turizma na Šrilanki?

Turistične kraje na Šrilanki lahko obiščete v določenem letnem času; Ker je podnebje Šrilanke raznoliko in med najboljšimi časi za načrtovanje turizma na Šrilanki 2022 so:

1) zima:

Zima od decembra do marca je ena najpomembnejših turističnih obdobij na Šrilanki 2022. Zanjo je značilno močno sonce skozi ves dan z nekaj dežja, kar vam omogoča, da poleg kopanja na plažah popolnoma svobodno izvajate rekreacijske dejavnosti in uživate. opazovanje kitov, delfinov in vodnih živali.

Preberite tudi: Turizem v Grčiji .. 9 značilnih krajev, zaradi katerih je vaša prva destinacija

2) Jesen:

Jesen se začne od septembra do novembra, zanjo je značilno blago in mirno podnebje, v tem času potekajo številni festivali in praznovanja, vzdušje pa je primerno za uživanje v divjini ter opazovanje ptic in živali.

3) pomlad:

Pomlad se začne od marca do maja, vreme je sončno in toplo, in to je eden od primernih časov za družinske turistične ture na Šrilanki, kjer uživajo v opazovanju pokrajine in višin.

Izberite svoj najljubši letni čas in primeren za vaše počitnice in se z družino odpravite na Šrilanko.

Turistična mesta na Šrilanki

1) Mesto Colombo:

Colombo je glavno mesto Šrilanke in njeno finančno, kulturno in politično središče skozi stoletja in je ena najpomembnejših turističnih znamenitosti Šrilanke 2022.

Mesto vključuje številne turistične kraje, kot je budistična Gangaramaya, ki je ena najpomembnejših turističnih znamenitosti, saj združuje več različnih kultur in arhitekture. Ogledate si lahko kip velikega Bude, ogledate si slike, ki nosijo najbolj znane zgodbe in legende, in z njimi posnamete spominske fotografije.

Preberite tudi: Turizem na Islandiji .. dežela ognja in ledu

Colombo ima območje Galle Green Face, ki je brezplačen park skozi vse leto, iz sredine 19. stoletja, in medtem ko ste v njem, imate popolne počitnice z zelenimi drevesi, zabavnimi dejavnostmi za otroke in lokalno hrano, ki jo zagotavljajo ulični prodajalci.

Ne morete zapustiti mesta, preden obiščete Narodni muzej Colombo; Je eden največjih muzejev v mestu in je zgrajen v italijanskem slogu, simulira starodavno zgodovino Šrilanke, saj se v njegovih dvoranah nahajajo fondi njenih starodavnih vladarjev in starinski rokopisi, naslikani na palmovih listih.

2) Kandy City:

Kandy je bil v starih časih glavno mesto Šrilanke, kar je razvidno iz njegovih turističnih znamenitosti, in je eno najvidnejših turističnih mest na Šrilanki 2022.

Pristanišče Kandy ima osupljivo naravo tropskih gozdov, ki očara vse svoje obiskovalce, in eno najvidnejših turističnih znamenitosti v Kandyju na Šrilanki; Tempelj svetega zoba, ki je svet za prebivalce, ker je dom romarjev iz budistične vere. Spada tudi v kompleks kraljeve palače, kjer se nahajajo starodavni templji in muzeji.

Letna razstava, imenovana “Pirahira”, prikazuje posmrtne ostanke enega od starodavnih vladarjev Šrilanke z velikim številom slonov, okrašenih v barvah, in je eden najbolj znanih obredov, ki se odvijajo v mestu, in ne morete zamuditi zabava ob uživanju in gledanju.

Če imate radi rože in rastline, pojdite v Kraljevi botanični vrt v Kandyju, ki vključuje več kot 4.000 vrst rastlin in cvetov, z ostrimi in prijetnimi aromami ter čudovitimi barvami, poleg prisotnosti začimb in njihovih izdelkov, kjer izbereš, kar želiš, kakor ti je všeč.

In če si želite malo miru in sprostitve, obiščite jezero Kandy, ki je umetno jezero, znano tudi kot “Otok Milky Way”, in je eden zadnjih temeljev, ki so jih postavili kralji Šrilanke pred britansko okupacijo.

Preberite tudi: Turizem v Južni Koreji.. zabava raziskovanja in izkušenj

3) Bentota City:

Bentota je eno najboljših turističnih mest na Šrilanki, kjer slovi po svojih plažah in očarljivi naravi, ki vanj privablja turiste ter jim zagotavlja sprostitev in mir.

Kar zadeva najpomembnejše turistične kraje v Bentoti na Šrilanki, je zastopana v Bentoti, ki je eno glavnih krajev za turistične načrte na Šrilanki 2022 in vključuje različne hotele in restavracije.

Vsebuje tudi zatočišče za morske želve, največji tovrstni projekt za zaščito želv, in eno najpomembnejših turističnih atrakcij na Šrilanki z otroki, kjer si lahko od blizu opazujejo majhne želve.

Poleg safarija po mangrovah; To je safari s čolnom po reki Madu Ganga, da si ogledate pokrajino in mangrove na obeh straneh reke.

Safari slonov v narodnem parku Mineira. Izraz najboljših turističnih mest na Šrilanki
Vir: spletno mesto shutterstock.

4) mesto Galle:

Za mesto Galle so značilne zgradbe z edinstveno in značilno arhitekturo, ki se razlikuje od ostalih znamenitosti, a k temu dodaja svojo obalno naravo, zato je ena prvih turističnih atrakcij na Šrilanki 2022.

Preberite tudi: Zdravstveni turizem.. njegove vrste, pomen in najvidnejše svetovne destinacije

Galle se nahaja na jugozahodni obali Šrilanke. Med njegovimi najbolj znanimi turističnimi znamenitostmi sta grad Galle in Al-Fanar. Zgradili so ga nizozemski kolonialisti in je bil trdnjava proti sovražnikom. Vključuje zgodovinski muzej, ki vsebuje številne starine, poleg tega pa so tudi prestižni kraji z restavracijami in kavarnami. .

Vključuje tudi gozdni rezervat Sinharaja, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine, vaš ogled pa vam omogoča uživanje na velikih površinah gozdov ter pozorno opazovanje divjih živali in redkih ptic.

In ne zamudite obiska Japonske pagode miru, zgrajene na najvišjem hribu, znane kot hrib Rumasala, zaradi česar je ena najpomembnejših turističnih atrakcij na Šrilanki 2022, in si lahko ogledate goste gozdove z edinstvenim panoramskim razgledom.

5) Dambulla:

Dambulla je majhna vas na Šrilanki, vendar ima veliko zanimivosti, ki vam zagotavljajo popoln užitek v počitnicah s svetimi templji, turističnimi znamenitostmi, safarijem in kampiranjem.

Med najpomembnejšimi turističnimi območji na Šrilanki in v vasi Dambulla; Grad Sigiriya, na katerega se lahko povzpnete s plezanjem po stopnicah in plezanjem po strmih skalah, da dosežete vrh in uživate v panoramskem razgledu, poleg ogleda starodavnega budističnega templja.

Poleg obiska templja Golden Cave; Je ena najbolj znanih turističnih znamenitosti na Šrilanki 2022 in ima neverjeten dizajn znotraj in zunaj z edinstvenimi zlatimi kipi Bude.

Preberite tudi: Turizem v Jordaniji.. prijetna izkušnja, ki je ne smete zamuditi

Stroški turizma na Šrilanki

Tempelj zoba v Kandyju, Šrilanka.. Izražanje stroškov turizma na Šrilanki
Vir: spletno mesto shutterstock.

Stroški turizma na Šrilanki 2022 za teden dni za dve osebi znašajo približno 3700 savdskih rijalov, kar vključuje nastanitev, hrano, prevoz in obisk turističnih krajev.

Tudi stroški letalskih vozovnic se razlikujejo glede na izbrane razrede in dni, ko se odločite za potovanje.

Cene hrane so približno 23 rijalov na obrok, medtem ko so cene hotelov približno 40 rijalov na sobo na dan.

Stroški prevoza se razlikujejo glede na način, ki ga izberete, in turistični kraj, kamor greste.

Similar Posts

Leave a Reply