katero lokacijo izbrati in kako vzdrževati za bujen zaslon zasebnosti

70

To je čudovita, bujna zelena naravna živa meja, ki prinaša svež zrak in pozitivno vpliva na oko in možgane. Pestra izbira grmovnic, kot so liguška, cedra, pločevinasti lovor ali češnjev lovor, otežuje odločitev. Morda bi si želeli cvetoče živo mejo v barvah lila ali vlečenih cvetov. Karkoli že je, ta naravna ograja ustvarja čudovit zaslon za zavist. Kaj je Cherry Laurel in zakaj je odličen zaslon za zasebnost? Dešifriranje!

Za katere lastnosti je češnjev lovor odlična naravna živa meja?

Vam je nerodno izbrati grmičevje za vašo zelenjavno živo mejo? Morda bo vaša izbira padla na različne lovorike in podlegli jim boste. Čeprav je znana predvsem po bogatem zelenem listju, naravna živa meja češnjev lovor obrodi nežne bele cvetove spomladi in praznično rdeče jagode vso zimo, ki vašemu vrtu dodajo čar skozi vse leto. Tako kot kositrni lovor je zaradi svoje gostote češnjev lovor idealen kot zaslon za zasebnost ter za zmanjšanje hrupa in vetra. Zaradi svoje prilagodljivosti in osupljivega videza je ena najbolj priljubljenih vrst naravne žive meje.

naravna živa meja invazivne narave potrebujejo redno obrezovanje ohraniti velikost

Želite naravno živo mejo, ki hitro raste? Tukaj je ena, ki ima relativno hitro rast približno 30 do 60 cm na leto. Pravzaprav lahko češnjev lovor sčasoma zlahka zraste med 6 in 9 m visoko, vendar ga je enostavno ohraniti na nižji višini. Sploh ni ranljiv, ta grm dobro uspeva v večini razmer, vključno s senčnimi območji. Obalni vrtovi in ​​alkalna tla ga ne privlačijo. Kot večina neprehodnih rastlinskih ograj so tudi listi in jagode škodljivi, če jih zaužijemo.

Celične in lončnice češnjevega lovorja so na voljo vse leto in tako kot liguška lahko krasijo verando ali verando. Če so korenine grma gole, je na voljo od novembra do začetka maja, čepke pa od sredine oktobra do sredine aprila.

Naravna živa meja brez vzdrževanja, je to mogoče?

naravna živa meja češnja lovor nežni dišeči beli cvetovi strupene rdeče jagode

Latinsko ime za češnjev lovor, Prunus laurocerasus, ustvarja nenavadno asociacijo. zakaj ? S tem, da spomladi obrodi nežne bele cvetove, se grm pridruži družini sliv, breskev in mandljev. Nič manj čudno ni splošno ime “češnjev lovor”. zakaj ? Ker imajo dišeči cvetovi in ​​posledično rdeči češnjam podobni plodovi sposobnost, da privabijo ptice. Po drugi strani, ko dozorijo, njihova barva postane črna. Obožujejo jih metulji, čebele in drugi opraševalci.

naravna živa meja hitro rast sredstvo češnjev lovor invazivna narava

Čeprav je priljubljen zaradi svoje hitre rasti, ki velja za prednost, ima grm slabo stran, ki je njegova invazivna narava. Ta dvojni rob zahteva redno obrezovanje tudi nekajkrat med letom. Ptice, ki tam gnezdijo, so “krivci” za razmnoževanje semen plodov.

naravna živa meja češnjev lovor odraža dobro lego vrta

Zaradi te invazivnosti je treba natančno razmisliti o lokaciji češnjevega lovorja.

Pri sajenju je najbolje, da si prizadevate za obdobje od oktobra do marca (čeprav je jesen najboljši čas), da omogočite razvoj korenin pred zimo. Če se odločite za sajenje teh grmovnic v toplejših mesecih, ne pozabite, da bodo potrebovali pogostejše zalivanje.

Kaj morate vedeti, da naredite naravno ograjo iz češnjevega lovorja?

naravna živa meja zimzelena pogoji lahka drenaža tla gnojilo toplota

Vsaka rastlina, tudi nezahteven grm, zahteva svoje “dele” svetlobe, zemlje, gnojil.

Češnjev lovor je razmeroma nizek za vzdrževanje, ko gre za njegove toplotne preference. Omenili smo že, da se dobro obnese v senčenih prostorih, čeprav bo prenašal vrsto svetlobnih pogojev od polnega sonca do delne in celo polne sence. Vendar pa bodo ti grmi najbolje uspevali z več izpostavljenosti soncu v hladnejših podnebjih in več sence v toplejših regijah.

naravno senčenje živa meja kritična drenaža rodovitna rahlo kisla tla

Dobra drenaža je ključnega pomena za preživetje rastlin. Nikakor ne alkalna tla, ampak rodovitna in rahlo kisla.

Če je češnjev lovor v zgodnji fazi rasti, je treba tla vzdrževati vlažna in ne mokra. Zamrzovanje ni ugodno za razvoj.

hitro naravno gnojilo za živo mejo, okrasna drevesa spodbujajo zgodnjo rast

Malo gnojila za okrasna drevesa je dobro za spodbujanje rasti, ko je grm še pritlikav.

Če želite naravno živo mejo brez obrezovanja, to ni vaša skodelica čaja!

obrezovanje naravne žive meje pozno spomladi zgodaj poleti po cvetenju

Najbolj pomemben je ugoden čas za obrezovanje češnjevega lovorja. Prizadevajte si za pozno pomlad ali zgodnje poletje, po cvetenju. Enostavno ga je obrezati, če je zasaditev ustvarjena kot del naravne žive meje. Vendar pa boste morali biti pri obrezovanju previdni zaradi strupenosti listov.

naravno protihrupno razmnoževanje žive meje potaknjenci zaščiteno mesto

Grm se lahko razmnožuje s stebelnimi potaknjenci. Za najboljšo rast je treba potaknjence posaditi in zaliti na zaščitenem mestu na vrtu.

Čeprav je lovor odporen na bolezni, je lahko dovzeten za škodljivce, kot so listne uši in luskaste žuželke, pa tudi pepelasta plesen in verticilija. Zato je lahko zdravljenje proti listnim uši tako kot pri vrtnicah učinkovito.

Similar Posts

Leave a Reply