Katere rože posaditi julija v zemljo ali v lončke za okrasitev okrasnega vrta?

65

Kot smo že ugotovili, je zelenjave in dišavnic poleti na zelenjavnem vrtu dovolj. Kaj pa okrasni vrt? Katere rože posaditi julija, da boste uživali v čudovitih barvah do konca jeseni? Katere vrste posejati v lončke z namenom, da jih naslednjo pomlad ponovno posadimo? Tukaj je nekaj idej o tem …

Stenske cvetlice za topel vrt

Stenska roža, imenovana tudi rumena viola, je popolna, če se sprašujete, katere rože posaditi julija, da boste imeli čudovit vrt v toplih odtenkih. Ponuja čudovite rumene, oranžne in rdečkaste cvetove, ki jih obožujejo čebele, metulji in druge žuželke opraševalke. Če ste kupili stensko rožo v loncu, jo lahko trenutno ponovno posadite na vrt za čudovito cvetlično obrobo. Če želite to narediti, sledite spodnjim korakom:

kakšne rože posaditi v juliju wallflowers rumeno oranžno rdeče

Začnite tako, da rastlino temeljito zalijete v njenem vedru. Nato izberite sončno lego z dobro odcedno, zmerno rodovitno zemljo in izkopljete dvakrat širšo luknjo od lonca. Če je vaša zemlja precej težka, dodajte pesek na dno luknje, da izboljšate drenažo. V luknjo dodajte plast dobrega večnamenskega komposta, nato posadite stensko rožo tako, da poravnate vrh koreninske grude in poravnate zemljo. Na koncu napolnite z mešanico zemlje in komposta.

stenske rože, ki jih posadimo julija, rože, okras vrta

Če se želite naučiti vzgojiti rože iz semen, lahko zdaj tudi posadite semena. Tako boste naslednjo pomlad imeli lepo cvetoče stenske rože. Semena posejte v gredico z drobno zemljo, da olajšate kalitev, ki običajno traja 7-14 dni. Sadike redčite, ko rastejo, da dosežete končno razdaljo približno 15 cm.

katere rože posaditi julija setev stenskih cvetov presajanje spomladi

Jeseni presadite mlade rastline na končno mesto v vašem vrtu. Izberite sončno ali delno senčno lokacijo in dodajte kakovostno organsko snov ali gnoj v tla pred sajenjem. Razmaknite jih 30 cm narazen, stisnite njihove konice, da spodbudite njihov razvoj in voila! In kakšne rože posaditi julija, če ciljate na okrasni vrt, ki ga krasijo različni odtenki vijolične?

Katere rože posaditi julija? Čarobni digitalci!

kaj posaditi v juliju digitalne rože bela magenta roza vijolična vijolična

Ne glede na to, ali se odločite za belo, škrlatno modro ali vijolično, imajo naprstci resnično impresiven poletni cvet. Ti čudoviti zvončki, ki so stalnica podeželskega okrasnega vrta, so odličen dodatek ob ograji ali tvorijo ozadje katere koli gredice. In prav zdaj, sredi julija, je pravi čas, da ukrepate in posejete svoje najljubše sorte digitalisa.

katere rože posaditi v juliju lisičke vrtnice lonci sejalnice vrt

Ste vedeli, da se naprstci sami sejejo? Zato so idealne, če se sprašujete, katere rože posaditi v juliju skoraj brez nadaljnje nege. Če pa želite nekoliko več nadzora nad lokacijo novih rastlin, lahko cvetni klas odrežete, preden semena padejo na tla, in ga nato stresete, da jih zberete v majhno škatlo. Ta semena lahko brez težav sejete od tu do konca avgusta kamor koli na vrtu.

kakšne rože posaditi v juliju lisičke bela magenta roza vijolična vijolična

Če je podnebje na vašem območju na splošno milo, bodo speči kalčki brez težav prezimili. Sicer pa lahko semena posejete v majhne lončke in jih pred premočnim mrazom zavarujete tako, da jih prezimite med drugim na balkonu ali v neogrevanem rastlinjaku. V vsakem primeru bodo pripravljeni za sajenje aprila, ko mine zadnja zmrzal. Toda vedeti, katere rože posaditi julija, je nesmiselno brez poznavanja trikov obrti, kajne? Trik je v tem, da semen ne prekrijete z zemljo, ampak jih le rahlo pritisnete v zemljo. To bo pospešilo njihov razvoj, saj za kalitev potrebujejo svetlobo.

Kaj menite o »nepozabnih« pesniških pozabnicah?

kakšne rože posaditi v juliju pozabi-ne pozabi me invazivno

Pozabke s svojimi nežnimi svetlo modrimi cvetovi so zelnate rastline, ki jih običajno najdemo v zmernih gorskih območjih. Vendar to ne preprečuje, da bi bili idealen odgovor na vprašanje: Katere rože posaditi julija? Pravzaprav je meja njihove setve precej široka in se razteza od maja do septembra, da bomo lahko naslednjo pomlad uživali v njihovih lepih cvetovih.

katere rože posaditi julija lončnice pozabljive invazivne vrste

Lahko preprosto posnemate naravni proces, ki sledi njihovemu spomladanskemu cvetenju, tako da semena potresete neposredno v zemljo. Ko so semena dovolj velika, da jih je mogoče obdelati, jih lahko razredčite, da spodbudite močnejšo rast. Izberite mesto v delni senci, dopolnite z organsko snovjo in ohranite območje dobro odcedno, vlažno, vendar ne prepojeno z vodo. Pazite na širjenje teh cvetov, recite ‘ne pozabi me’, saj so pod določenimi pogoji lahko invazivne.

Echinacea sejati v lončke ali neposredno v zemljo

katere rože posaditi v juliju coneflowers posaditi v zemljo

S svojo dramatično rastjo in živahnimi barvami so šiškarice čudovit dodatek k vrtnim obrobam. Cvetijo od julija do septembra in te trajnice lahko zdaj posejete, da jih posadite naslednje leto. To naredite tako, da semena potresete po širokih, plitvih lončkih z zemljo in jih prekrijete z nekaj komposta. Sadike se navadno pojavijo po treh tednih in ko so dovolj velike, da jih lahko obdelujete, jih lahko presadite v lončke.

kakšne rože posaditi julija presaditev škrlatne ehinaceje

Če ste kupili lončeno ehinacejo, jo lahko posadite v zemljo do septembra. Rada ima sončno lego in dobro odcedna tla, le v sušnem obdobju jo redno zalivamo. To so rože, ki jih posadite julija, da boste imeli radi svoj vrt vse leto, ne glede na sezono!

Uporabljen vir: www.gardeningetc.com

Similar Posts

Leave a Reply