katera je idealna sorta za vaš angleški vrt?

74

Obstajajo rastline, katerih pomen ni znan in ki se ne želijo razkazovati. Ne kričijo svetlih barv in se uporabljajo kot ozadje. Bolje, da so brez vzdrževanja. Na splošno so to obstojne rastline, ki pokrivajo tla v različnih podnebjih. Postavili ste svoj angleški vrt. Velike plošče, ki tvorijo poti, ustvarjajo hladen in tuj vtis. Tako se vam zdi, kot da bi hodili po zeleni »preprogi«, katere rosa vam bo zjutraj zmočila noge. Imamo tisto, kar potrebujete: rastlino, ki pokriva tla, ki je obstojna v vremenskih razmerah, idealna za nasipe, obrobe, gredice. Dešifriranje!

Katera rastlina, ki pokriva tla, vztraja pri vremenskih muhah?

Res je, da so travnate trave daleč najbolj priljubljena talna obloga v stanovanjskih krajinah, saj ima naravna trava prednost pred njenim sintetičnim ekvivalentom. Včasih trava preprosto ni praktična, bodisi zato, ker pogojev na mestu ni mogoče spremeniti, da bi spodbudili njeno rast, ali zaradi vzdrževanja trate ni nekaj, v kar bi se rad ukvarjal. Na srečo lahko izbirate med številnimi drugimi pokrovi tal.

rastlina zimzelena talna obloga alternativna trava naravna trata otroške solze

Če iščete alternativo trati, če je le mogoče rustikalno in brez vzdrževanja, imamo tisto, kar potrebujete: rastlino, ki pokriva tla, ki je obstojna v slabem vremenu. To je helxine, ki se običajno in nežno imenuje “otroške solze”.

Merila, ki jih mora izpolnjevati zimzelena rastlina, ki pokriva tla, so:

  • bodite dovolj živahni, da zapolnite območje pokrajine, ki ga želite obleči, ali zmanjšate plevel.
  • ne bodite invazivni in se ne širite preveč agresivno za vaše potrebe.
  • biti dovolj lep ali nenavaden, da pritegne pozornost in poskrbi za nekakšen vizualni interes na dvorišču.

uspevajo zimzelene talne odporne rastlinske vrste senčna mesta

Zavedajte se, da bodo v senci zlahka uspevale in se širile le najbolj trdožive rastlinske vrste. Če v domačem podnebju najdete tako zimzeleno talno oblogo, boste morda ugotovili, da je invazivna. Bodite zelo previdni pri izbiri za senco.

Hitro rastoča zimzelena rastlina, ki pokriva tla

zimzelena rastlina, ki pokriva tla, helxine gojen lonec izgleda kot majhna fontana fulminantno zelena

Helksin, če ga gojimo v loncu, izgleda kot majhen vodnjak, ki utripa v zeleni barvi. Ko deluje kot talna obloga na nasipu, rastlina tvori preprogo, ki sledi krivinam terena kot velik valovit zeleni val.

Najboljši čas za sajenje je od pomladi do jeseni. Raste tako v tleh kot v lončkih na terasi ali balkonu. Čeprav helxine pozimi ne prenaša temperatur pod minus 10°C, ne skrbite, spomladi bo ponovno zrasla.

nežne rastline, ki pokrivajo tla, gojijo bujne goste zelene liste

Če se zdi, da je rast helxine težavna in se zdijo gosti, bujni, bogati zeleni listi rastline zastrašujoči, premislite še enkrat!

Nepravično je, da helxine štejemo za okoljski plevel. Ta rastlina, ki izvira iz Italije, Sardinije in Korzike, lahko izboljša privlačnost vašega vrta. Obožuje svežino in močna izpostavljenost soncu ga lahko moti. Lokacija v polni ali delni senci je odlična.

Sorta Helxine Pilea: možnost za notranjost

zimzelena talna pokrovna rastlina hitro rastoča skrbeti helxine poglobiti znanje

Vedeti, kako skrbeti za helksino (Soleirolia soleirolii), pomeni poglobiti svoje znanje o družini Urticaceae, ki ji pripada.

Sorta Pilea ali Pilea depressa izvira iz Mehike in Brazilije. Veliko spominja na otroške solze. Čeprav ti dve vrsti nista tesno povezani, ju je mogoče zamenjati. Pilea ima okrogle liste, manjše od nohta. To je najboljša možnost za terarije ali kontejnerske vrtove.

Vrste rastlin za pokrivanje tal: Helxine Area

zimzelena rastlina za pokrivanje tal hitro rastoča aurea golden baby tears trajnica sorta

Aurea ali zlate otroške solze je še ena sorta Soleirolia soleirolii. So trajne rastline, ki se uporabljajo kot pokrov tal. Zrastejo lahko do 5 cm in prevzamejo razpon kril 50 cm širok.

Pogoji za rast te sorte ostajajo enaki: potrebuje dobro odcedna tla z enakomerno vlago. Lahko raste na senčnih mestih brez neposredne svetlobe.

Kakšna je skrb za otroške solze?

zimzelena talna obloga hitro rastoče lepo oblikovane poti nasipi zelenje

no ! Naleteli ste na vašo zimzeleno talno oblogo za podnebje vaše regije. Angleški vrt, ki ste ga uredili, ima lahko lepo oblikovane poti, nasipe, ovite v zelenje, in nenehno svežino od otroških solz. Obljubili smo vam, da je enostavno vzdrževati.

trajnica pokrivanje tal brez vzdrževanja točka prekomerna neposredna svetloba rastejo prosto senčna območja

  • točka prekomerne neposredne svetlobe, da raste po želji v zasenčenih območjih. Če želite najboljše rezultate, lahko posadite semena baby tears na mesto z zmerno dnevno svetlobo. Močna sončna svetloba lahko ovira rast.
  • vlažno, a ne premočeno okolje. Preveč vode bo gnilo korenine. Redno morate preverjati vlažnost tal. Poleg tega, da je dovolj vlažen, morate poskrbeti za zadostno kroženje zraka in ustrezno drenažo.

večletna talna odeja brez vzdrževanja uniči območja rastlina postane invazivna

  • gnojite vsaka dva tedna spomladi in poleti. Takrat rastlina raste najhitreje in potrebuje dodatna hranila.
  • ne oklevajte in uničite določena območja, če mislite, da rastlina postaja invazivna.
Similar Posts

Leave a Reply