Kam posaditi bučke, da spodbudite njihovo rast in tako naredite svoje letine obilnejše?

69

Poleg paradižnika so bučke zagotovo ena izmed najljubših poletnih zelenjadnic. Ni zaman, da najdejo svoje mesto na vseh zelenjavnih vrtovih. Imajo blag okus in so cenjeni kot zelenjava za hujšanje, nizkokalorična in bogata z mineralnimi solmi. Zato imate popolnoma prav, da jih uživate brez štetja, saj so dobri za vaše zdravje! Poleg tega je bučke zelo enostavno gojiti in dajejo obilne letine. Ali veste, kam posaditi bučke, da bi spodbudili njihovo rast in tako že nekaj mesecev pozneje poželi sadove svojega truda? Povemo vam vse!

Kam posaditi bučke, da spodbudite njihovo rast?

Ponavljamo vam, gojenje bučk je zelo preprosto. Zelo ploden, dva ali tri metre bo dovolj, da poleti razveselite družino in prijatelje. Sledite našim nasvetom in na vašem vrtu bo vse v redu. Ker je kraj, kjer posadite sadje in zelenjavo na vrtu, pomemben, morate enako storiti z bučkami. Takoj poglejmo, katere lokacije so jim všeč in katere spremljevalne rastline, posajene ob njih, bodo spodbudile njihovo rast. Obljubimo vam, da ne boste razočarani nad rezultatom!

Kam posaditi bučke?

kam posaditi bučke na vrtu 2022

Zelo preprosto: bučke potrebujejo sonce, da dobro rastejo. Poleg tega imajo radi dobro odcedna tla, bogata s hranili. To storite tako: najprej izberite mesto, ki ga je mogoče enostavno zalivati ​​v rednih časovnih presledkih. Dejansko je treba bučke pogosto zalivati. Za tiste najbolj nestrpne, ki ne morete mirovati od prvih lepih pomladnih dni, lahko to zelenjavo začnete saditi kar v zemljo, na vrt. Vendar na lastno odgovornost, saj bi bilo zmrzovanje zanje usodno. S praktične strani ni nič preveč zapletenega:

posadi bučke leta 2022

 • Semena bučk posadite 1 cm globoko v obogateno zemljo.
 • Razmaknite jih 60-90 cm drug od drugega.
 • Poskrbite, da bo zemlja vlažna, dokler rastline ne poženejo.

Preprosto kajne?

Kaj posaditi zraven njih, da bi spodbudili njihovo rast?

spremljevalne rastline bučk 2022

Ali ste vedeli, da obstajajo rastline, ki spodbujajo rast svojih sosedov? Tako bodo nekateri od njih močno prispevali k rasti bučk iz naslednjih razlogov:

 • Odganjajte škodljivce.
 • Izboljšajte hranila v tleh.
 • Poskrbite za pokrivanje tal in senco.
 • Služi kot marker med vrsticami.

boražina v povezavi z bučkami 2022

Med sorodnimi cvetovi bučk je boražina roža, ki ne privablja le koristnih žuželk, kot so čebele, ampak lahko tudi prepreči škodljive črve od vaših bučk. Podobno so facelije cvetovi, ki spodbujajo dobro opraševanje bučk. Glede na aromatična zelišča, ki so koristna za vaše pridelke bučk, sta se origano in rožmarin izkazala za dobro zaščito pred škodljivci. Končno bo prisotnost druge “prijazne zelenjave” prispevala k hitri rasti bučk. Tukaj je majhen seznam:

gojenje redkvice za spodbujanje rasti bučk 2022

Redkvice, kot pravi telesni stražarji, vam bodo pomagale odganjati listne uši ali žuželke. Prav tako imata zeleni fižol in grah korenine, ki fiksirajo dušik v tleh. Končno, ker je prijateljski odnos boljši, če je vzajemen, duo bučka-špinača izpolnjuje vse kriterije. Dejansko, če gojenje špinače spodbuja recikliranje hranil v tleh, ki so koristne za bučke, jim te v zameno dajejo senco. Tako bo špinača ohranila svoje čudovite zelene in nežne liste. Ni slabo kajne?

Bonus: kam posaditi bučke, da bi spodbudili njihovo rast? Navznoter !

kam posaditi bučke na vrtu 2022

Za setev zelenih in belih bučk je bolje zagotoviti prevrat tako, da začnete priprave v zaprtih prostorih, zaščitenih pred podnebnimi spremembami. Takole:

 • Biorazgradljive lonce do vrha napolnite s posebno zemljo za semena in rezanje
 • Namestite jih v neizvrtan pladenj.
 • Naredite pilotne luknje.
 • Na lonec zelenih bučk posejte tri semena.
 • Zalijte neposredno v posodo nad 2/3 cm.
 • Pokrijte s pokrovom.
 • Namestite v toploto pri 20°C.
 • Nato jih postavite na polno svetlobo, takoj ko začnejo vzhajati.

zamrzovanje bučk za zimo 2022

Potem boste imeli dovolj časa za drugo setev na prostem ob sončnih dneh. Zdaj morate le še izboljšati recepte za polnjene bučke, da boste poleti 2022 razveselili družino in prijatelje. Poleg tega se vam obeta obilo pridelka, zato upamo, da znate zamrzniti bučke, da jih boste lahko uživali to zimo.

Similar Posts

Leave a Reply