Kako zaščititi vrt pred vročino? 6 nasvetov proti vročinskim valom, ki jih morate upoštevati to poletje!

78

Če se spomladi zdi, da naše rože cvetijo same od sebe, ni nujno tako poleti, ko nas udari vročinski val! Ker sonce pripeka in se termometer giblje okoli 40 stopinj, zaščita vašega vrta pred poletno vročino še nikoli ni bila tako nujna! Na srečo obstaja veliko naravnih nasvetov za odpravljanje vročine, s katerimi lahko svoje rastline rešite pred sušo. Tukaj je 6, ki jih lahko preizkusite to poletje!

Francijo trenutno prizadene vročinski val brez primere. Temperature se bodo ponekod povzpele do 40 stopinj. Torej, če je pomembno, da se redno hidriramo, da se učinkovito borimo proti njej, velja enako za naše rože in rastline. Ne glede na to, ali jih posadimo v lonce na balkonu ali v zemljo na vrtu, nekaj praktičnih in naravnih nasvetov je bistvenega pomena…

Naredite zastirko

kako zaščititi svoj vrt pred sušo

Ekstremna vročina lahko zdesetka vrt v samo nekaj dneh! Za boj proti suši in zaščito rastlin med vročinskim valom je najboljši trik mulčenje. Poleg ohranjanja vlage v tleh ta poteza omejuje razvoj plevela in zajedavcev na vrtu. Kako narediti? Dovolj je, da zemljo prekrijete z organskimi materiali ali minerali. Pomislite torej na slamo, posušeno travo, praprot in pucolano. Pazite na lubje in odmrlo listje mehkega lesa, zaradi katerih so tla bolj kisla. Kompost je zelo primeren tudi za mulčenje vašega vrta in ohranjanje svežine vaših rastlin.

Odločite se za gel za namakanje

kako zaščititi svoj vrt pred vročinskim valom zmrzaljo doma zalivanje

Ko greste na dopust za en ali dva tedna, sploh v času vročine, se takoj pojavi vprašanje zalivanja. Če nimate prijaznih sosedov, morate nujno najti rešitev, da ohranite zelenjavo hidrirano in živo, medtem ko vas ni. Doma narejen gel za namakanje je čudežna rešitev, ki jim nudi do 30 dni hidracije. Tukaj je opisano, kako ga pripravite doma pred odhodom.

  • V 250 gramski kozarec nalijemo tri četrtine vode.
  • Dodamo 1 g agar-agarja ali 2 lističa jedilne želatine.
  • Ta pripravek postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.

Če želite sprejeti trik, samo dobro zalijte svoje rastline, preden greste ven, in nato položite gel za zadrževanje vode na tla. Enostavno kot pita! Ta praktična in ekološka rešitev preprečuje izhlapevanje vode in omejuje porabo vode. Poleg tega ga lahko uporabljate vsak dan in ne samo med počitnicami.

Naredite kapljico: Oyas

zaščitite svoje rastline na vrtu pred vročinskim valom oyas kapljični namakalni sistem

Oya, ki se še vedno imenuje Olla, je zelo star kapljični namakalni sistem, star skoraj 4000 let. To je kozarec iz terakote za zakopavanje, ki vam omogoča namakanje vašega zelenjavnega ali cvetličnega vrta, kot so to počeli vaši predniki. Zahvaljujoč tej posodi imajo korenine vaših rastlin redno oskrbo z vodo. Ta zalivalni sistem zmanjša porabo vode do 50-60 % v primerjavi s klasičnim zalivanjem. Kozarec lahko postavite neposredno v zemljo ali v zelenjavni gredi ali geotekstilni lonec.

Hoe, da manj vode

zastirko in motiko za zaščito vaših vrtnih rastlin pred soncem

Kot pravi ljudski pregovor: Eno okopavanje je vredno dveh zalivanj! Sestavljen je iz površinske skorje prsti, ki jo znebi plevela, hkrati pa ohranja njeno vlažnost s preprečevanjem izhlapevanja vode. Tla pokrijte z oblanci, slamo ali posušeno travo in končali ste!

Zvečer zalivajte svoje rastline

zakaj zalivati ​​svoje rastline zvečer na vrtu poletne vročine

Nepravilno zalivanje lahko povzroči več škode kot koristi. Izogibajte se zalivanju rastlin vsak dan. Idealno bi bilo, da to storite zvečer, torej od 20. ure, da preprečite izhlapevanje vode. Pojdi tudi počasi. Prehitro zalivanje ni učinkovito. Izogibajte se tudi škropljenju vode po zelenjavi in ​​cvetnih listih, saj lahko to povzroči glivične bolezni, kot je paradižnikovo črno dno. Končno je bolje, da naredite eno velikodušno zalivanje kot dve varčni.

Namestite dežnik

terasni senčnik za zaščito vašega vrta pred zunanjimi vplivi in ​​vročinskimi valovi

Za zaščito vašega vrta pred vročino in sušo lahko stavite tudi na terasni senčnik ali celo senčna jadra. Tako bodo rastline, ki so najbolj občutljive na žgoče sonce, zasenčene. V zelenjavnem vrtu lahko obrnete zaboj in ga postavite na svoje rastline.

Similar Posts

Leave a Reply