Kako vzdrževati vrtno pohištvo? Skrivnosti, ki mu bodo dale drugo življenje!

56

Dež, vročinski val, veter, ptice in čebele … karkoli želite. Vsi prispevajo k propadanju vašega vrtnega pohištva. Še posebej, če jih pustite zunaj nepokrite in oskrbljene. Saj to počneš celo življenje, kajne? Ali vsaj včasih… Ne glede na to, kako pogosto, smo tu, da vam pomagamo preprečiti, da bi vaše pohištvo postalo staro, zarjavelo in dotrajano. Želite vedeti, kako enostavno in hitro vzdrževati svoje vrtno pohištvo? Tukaj smo, da vam pomagamo! Ostanite zraven in poiščite nasvete in trike, ki jih pripravljamo za vas!

Vsi imamo različne vrste pohištva, ki zahtevajo različno vzdrževanje. Če želite pri tem prihraniti denar in biti ekološko odgovorni, ste prišli na pravo mesto. Vrtno pohištvo je težko vzdrževati, ni pa nemogoče, da ga z minimalno truda ohranite brezhibno. Prva stvar, ki jo morate storiti, je razmišljati o prihodnosti. Kaj to pomeni ? Ko prihajajo vročinski valovi, močan dež in veter ter celo toča, morate sprejeti ustrezne varnostne ukrepe. Nakup vodoodpornih prevlek je obvezen, če želite ohraniti videz vašega pohištva. Obvezno je tudi njihovo zavetje ob toči, če niso iz trdnega materiala. Več podrobnosti pa najdete spodaj. Evo, kako naravno (skoraj) vzdrževati vrtno pohištvo! Pojdimo!

V lesu

Kako očistiti leseno vrtno pohištvo? Ni vam treba kupovati izdelkov z močnimi kemikalijami, saj bodo povzročili samo več škode. Rešitev je povsem preprosta: če ga želite pravilno očistiti, ga morate nežno in skrbno umiti s toplo milnico in mastjo za komolce! Vemo, da vas bo morda zamikalo, da bi uporabili visokotlačni čistilnik, vendar pozor: zlahka poškodujete njegovo površino. Izkazalo se je, da je najbolje uporabiti nežne gibe. Nato ga lahko zelo rahlo pobrusite in zaključite z oljem ali barvo. Vendar se moraš prepričati, da je to zadnji korak. Pohištvo je treba najprej očistiti!

V plastiki

Za vzdrževanje plastičnega vrtnega pohištva lahko uporabite tudi toplo vodo z milnico. Druga rešitev je čiščenje z belim kisom, ki dela čudeže! Preprosto napolnite vedro z vodo, vanj vmešajte beli kis in ga med nežnim drgnjenjem z gobo razmažite. Obstajajo tudi rešitve s sodo bikarbono, a ta lahko poškoduje površino, zato bodite previdni pri uporabi.

v smoli

Vzdrževanje dvoriščnega pohištva iz smole je lahko težko delo! Toda spet ni treba kupovati izdelkov, ki vsebujejo močne kemikalije. Tukaj je odlična rešitev za umazano in staro pohištvo iz smole: zmešajte vedro vroče vode z malo detergenta za pranje perila in belega kisa. Vzemite mehko gobo (ne drgnite agresivno s trdno stranjo!) in razmažite raztopino po celotnem pohištvu. Počakajte približno 10 do 15 minut, odvisno od zunanjih temperatur. Nasvet: naredite to zjutraj, še preden jih sonce obsije s svojimi žarki. Nato z vrtno cevjo odstranite raztopino. Morale bi biti kot nove!

Izdelano iz kovine

Vzemite mehko krtačo in uporabite raztopino pol belega kisa in pol vode. Nežno vtrite. Toda kako se znebiti rje? Kako pravilno vzdrževati kovinsko vrtno pohištvo? Rja je nekaj, kar nas plaši in nekateri mislimo, da se je je težko znebiti. Umakni se in poslušaj! Če jih imate, jih temeljito sperite samo z belim kisom in pustite stati 20 minut. Za pomoč pri kislosti lahko dodate sol. Nato, ko preteče čas, ga podrgnite. Videli boste, da se je rja zlahka odstranila. Da se to ne bi več zgodilo, ga pobarvajte.

Kako očistiti tekstilno vrtno pohištvo

Kako vzdrževati tekstilno vrtno pohištvo? Če imate velike blazine, ki jih ni mogoče prati v pralnem stroju, jih lahko preprosto očistite. Poletje je najboljši čas za njihovo čiščenje, saj se lahko na žgočem soncu zelo hitro posušijo. Začnite s krtačo z mehkimi ščetinami po tkanini, da odstranite vse ohlapne delce, nato sperite s hladno vodo.
Napolnite vedro z raztopino tople vode in nekaj detergenta za pranje perila. Ne dajajte preveč, potrebujete le majhno količino. Na koncu ga nežno obrišite s krpo. Če so slučajno posušeni ptičji iztrebki, pustite na njih nekaj minut vlažno krpo. Vroča voda bo pogosto dovolj, da jih zmehča! Prav tako se izogibajte drgnjenju, če lahko, saj tvegate, da poškodujete blago in bo videti zelo obrabljeno!

Similar Posts

Leave a Reply