Kako se znebiti mravelj na vrtu? Katera so učinkovita sredstva proti invaziji?

18

Ni vam treba ubijati mravelj, da bi jih odvrnili od napadov na vaše rastline. Če ne poznate zgradbe mravljišča, se ne zavedate, da so mali, razen zelo marljivi delavci, tudi iznajdljivi in ​​razvpiti arhitekti. Če torej krožijo po vašem vrtu, morate iskati vzroke. Kako se znebiti mravelj na vrtu je vprašanje, ki ga je treba obravnavati z vseh zornih kotov.

Njihova organizacija v mravljišču in njihovo sodelovanje sta zgledna in ljudje lahko tam vidijo model, ki ga lahko posnemajo. Funkcije so strogo deljene. Vloge oskrbe, zaščite in razmnoževanja so dodeljene različnim kastam v družbi mravelj. To zagotovo pojasni, kaj privlači mravlje na vrt. Na žalost lahko prenašajo škodljive bakterije in ugotoviti morate, kako se znebiti mravelj na vrtu, ne da bi poškodovali rastline in ljudi.

Kaj privablja mravlje na vrt?

kako se znebiti mravelj na običajnem vrtu si oglejte pomembne težave z vrtnimi mravljami

Kjer so rastline, so tudi mravlje. Od tega je odvisen sam njihov obstoj. Čeprav je normalno, da so na vrtu mravlje, so včasih lahko znak večjih težav. Mravlje privlači sladek sok, ki se izloča iz rastlin, ko se z njim hranijo škodljivci, kot so listne uši.

To pojasnjuje, zakaj so mravlje koristne na vrtu. V tradicionalnem vrtnarjenju prezračujejo zemljo z kopanjem rovov, ki vodijo vodo, kisik in hranila do korenin rastlin. Pospešijo tudi razgradnjo organskih snovi, kot so odmrlo listje in žuželke, ter tako gnojijo rastline. Vloga mravelj na vrtu je torej podpiranje zdravega ekosistema.

Ali mravlje ubijajo rastline?

kako se znebiti mravelj na vrtu motite zemljo okoli korenin brez neposredne škode

Mravlje povzročajo malo neposredne škode rastlinam, čeprav lahko poškodujejo zemljo okoli korenin in jo odložijo na površino med gradnjo gnezd. To je lahko problem na travnikih in tam, kjer so nizko rastoče rastline zakopane v izkopano zemljo. Tudi v lončkih in posodah se lahko mravlje naselijo, da opravljajo svoje naloge. Takoj ko njihova populacija uide izpod nadzora, morate razmišljati o tem, kako se znebiti mravelj na vrtu. Večinoma ognjene mravlje ali rezalke listov. Druge vrste so neškodljive in celo uporabne. Naučite se jih prepoznati!

ali lahko mravlje zadržimo stran od vrta, povzročijo podnebne spremembe nevarnost katastrofa

Ste brali zgodbe raziskovalcev amazonskih gozdov? Poročila o ognjenih mravljah, ki požrejo žrtve do kosti, vas naježijo. V današnjem času, zaradi podnebnih sprememb, nevarnost ujme rdeče mravlje na naših ozemljih obstaja bolj kot kdaj koli prej.

Če ga že imate, lahko poškropite s cimetom ali sredstvom za zniževanje holesterola, imenovanim pršilo za jedilno olje. Nanesite na mravlje in območja, kjer se lahko skrivajo: vrtno orodje, les, sadje in zelenjava.

Kako se najhitreje znebite mravelj rezalk listov na prostem?

naj bi se znebili mravelj vrtu učinkovite preproste rešitve kis vonj po limoni

Ali obstajajo preproste in učinkovite rešitve, kako se znebiti mravelj na vrtu in jih poslati nazaj v njihove kolonije. Insektom prijazne metode se dobro obnesejo, če jih zadržimo stran od hiše, in nič ne preprečuje, da bi jih testirali zunaj.

Ne naredite napake in zmečkajte niti mravelj, ki jih vidite na vrtu, saj dišeči feromoni pritegnejo na tisoče drugih.

Namesto tega poškropite poti s kisom ali raztopinami limone in vode, katerih vonj bo mravlje zmedel in povzročil, da bodo odtavale. Medtem ko je uporaba belega kisa za rastline nekoliko nevarna, bo zagotovo odgnala mravlje.

kako se najhitreje znebite mravelj praškaste snovi boraks diatomejska zemlja

Splošno znano dejstvo je, da se mravlje izogibajo praškastim snovem, kot so cimet, smukec, otroški puder, soda bikarbona in boraks. Čeprav obstajajo kemikalije v prahu, jih ni priporočljivo nanašati, saj resna nevarnost grozi vašim majhnim otrokom, ki povsod vtikajo nos, in hišnim ljubljenčkom.

Tudi zamašitev mravljišča ni dobra ideja: v kratkem se lahko na drugi strani vrta pojavi nova gomila.

Preizkusite torej učinek eteričnih olj, ki niso zelo varčna ali pa uporabite komercialne izdelke s pripono “thrine” v imenu.

Nazadnje ena naravna snov opravi delo treh drugih: diatomejska zemlja. Ona onesposobi žuželke, ko pridejo v stik, in na koncu umrejo, kar je vaš cilj, da se znebite plenilskih mravelj.

Similar Posts

Leave a Reply