Kako pravilno gojiti bučke? Tukaj je 5 nasvetov, ki bodo zagotovo povečali vaše prihodnje letine 2022!

76

Bučke, ki so jih v Evropo prinesli konkvistadorji, so danes dale svoj pečat in zlahka najdejo svoje mesto na naših zelenjavnih vrtovih. Poleg tega so njihove oblike in barve raznolike: od klasičnih, dolgih in zelenih do podolgovate in rumene “Gold Rush” do temnopolte “Black Beauty”, ko gre za gojenje, ste razvajeni z izbiro. Kako pravilno gojiti bučke? 5 nasvetov za uspešno trgatev!

Najprej jih morate dobro posejati. To je zelo preprost korak tudi za novince. Najprej posejemo 3 semena v lonec približno 2 cm globoko, pod pokrovom pri 20°C, na svetlobi v aprilu. Nato navlažite zemljo in jo hranite na toplem. Teden dni kasneje se morajo pojaviti prvi listi. Nato jih presadite v tla od sredine maja, ko rastline začnejo rasti. Nato jih pokrijte z zvoncem, da bodo vaše noge tople do sredine junija.

različne vrste bučk 2022

Na ta način boste pred dežjem zaščitili nastajajoče liste in omejili pojav pepelaste plesni, te glive, ki ima rada deževno in hladno vreme. Zdaj pa si oglejmo naših 5 nasvetov za uspešno dokončanje žetve!

Nasvet 1: izberite bogato zemljo!

na katero zemljo posejati bučke leta 2022

Na tej točki je zelo pomembno, da svoje bučke posadite v bogato zemljo. Pravzaprav so, tako kot vse druge buče, zelo požrešne. Kam posaditi svoje bučke, da spodbudite njihovo rast? Da bi zadovoljili njihove prehranske potrebe, jih lahko postavite neposredno na kompostni kup.

mulčenje bučk 2022

Svetujemo vam, da jih namestite v del, kjer je kompost najbolj zrel, praviloma njegov spodnji del. Za tiste, ki še niste kompostirali, lahko svoje bučke posadite v luknjo, napolnjeno z mešanico konjskega gnoja in zemlje. Preizkusite ga, povedali nam boste o tem!

Nasvet 2: rastline bučk posadite blizu drug drugemu!

kako pravilno gojiti bučke 2022

Najprej začnimo z majhnim opomnikom. Pri bučkah opraševanje poteka iz različnih cvetov: moški cvetovi se pogosto pojavijo prvi in ​​jih nosi tanek pecelj. Ženski cvetovi so večji. Končno do oploditve pride, ko žuželke opraševalke obiščejo moške cvetove in nato prenesejo cvetni prah do ženskih cvetov.

rastejo čudovite bučke 2022

Na mladih rastlinah je običajno videti samo ženske cvetove. Gnojenje torej ne more priti: bučke v nastajanju porjavijo, ovenejo in odpadejo, ne da bi zrasle. Če želite zagotoviti moške cvetove za oploditev samic, priporočamo, da rastline bučk posadite eno ob drugo.

pomembnost zalivanja bučk 2022

Dneve po sajenju ne zalivajte preveč, da preprečite, da bi vaše bučke imele preveč listov. Začnite počasi. Takoj, ko se bodo pojavili prvi cvetovi, boste imeli vse možnosti za bolj redno zalivanje. Svojevrsten crescendo zalivanja. Po plodu boste morali pogosteje zalivati. Tukaj so naši preprosti nasveti:

  • Odrežite dno plastične steklenice za vodo
  • V pokrovčku izvrtajte več majhnih lukenj
  • Zataknite ga na glavo v umazanijo

bučke dobro zalij

Ali ni to popolna ročna dejavnost, da svoje otroke seznanite z recikliranjem in DIY s plastično steklenico? Tako bo vaša steklenica lahko spuščala svojo vsebino po kapljicah. Za najboljše vaše bučke!

Nasvet 4: bučke obložite

mulčenje bučk za njihovo dobro rast 2022

Če želite bučke dobro gojiti, morate razmišljati o tem, da jih obložite. Za to je mogoče pod bučke namestiti zastirko iz suhe košnje, da preprečimo, da bi legle neposredno na tla in se umazale. Druga enako učinkovita rešitev je, da lahko naredite ovoj s plastično steklenico za vodo:

  • Odrežite oba konca steklenice
  • Nato jih navijte okoli bučk

obložite bučke, da jih dobro rastejo 2022

Če bo vse v redu, bodo vaši plodovi rasli v nožnici in ko bodo zreli, jih boste pobrali popolnoma čiste!

5. nasvet: poberite svoje bučke ob pravem času!

naberite bučke ob pravem času

Zdi se očitno, a če želite bučke dobro gojiti, jih morate znati nabrati ob pravem času. Ko je njihova velikost okoli 20 do 25 centimetrov, je čas za obiranje! Poleg tega bo prepozno: njihova koža se strdi, meso postane mokasto in dobi semena. Če želite to narediti, morate vsak dan obiskati svoj zelenjavni vrt. Pravzaprav lahko čudovita poletna nevihta v nekaj urah uniči vse vaše dobre napore.

bučka pita 2022

Na koncu naj zaključimo z majhnim namigom, če so vaše bučke zrasle več, kot je potrebno. Ne zavrzite jih. Olupite jih, nato odstranite osrednji del s semeni. Nato jih narežemo na majhne koščke in bučke čim prej zamrznemo. Kot nalašč bodo za vaše prihodnje recepte za pite iz bučk, flancate, mafine, bučke, polnjene s tunino ali drugimi krofi.

Similar Posts

Leave a Reply