Kako posaditi vodne rastline ali umetnost, da jih dobro izberete in posadite ob pravem času!

71

Začeti ustvarjati čudovit vodni vrt je odlična ideja za oživitev vašega vrta. Vendar udejanjanje v praksi sploh ni lahka naloga. Da se bodo vaše nove rastline dobro počutile in cvetele v novem okolju, boste morali poskrbeti za žito. Kako posaditi vodne rastline? Kako jih izbrati in kdaj posaditi, so vprašanja, na katera bomo poskušali odgovoriti, da vam olajšamo delo. Ne hvaležite se nam, to nas osrečuje!

Kakšna odlična ideja za ustvarjanje vrtnega ribnika! Če želite to narediti, boste morali izbrati vrste rastlin, ki so najbolj primerne za vaš zunanji prostor. Prav tako se prepričajte, da pred sajenjem upoštevate vremenske spremembe. Takoj vam povemo nekaj več.

kako izbrati vodne rastline v letu 2022

Najprej, ker veste, da ima vsaka vodna rastlina različne potrebe, vam svetujemo, da pred tem dobro premislite, da boste naredili pravo izbiro. Pravzaprav bi bilo škoda na koncu imeti rastline, ki se v vašem okolju ne razvijajo pravilno. Za vašo informacijo, tukaj so vrste vodnih rastlin, ki so vam na voljo glede na globino, ki jo potrebujejo za svoj razvoj:

  • plavajoče
  • plitvo
  • potopljen

vse, kar morate vedeti za pravilno sajenje vodnih rastlin 2022

Končno ima lahko vaša rastlina različne možne funkcije:

  • okrasno zaradi svoje dekorativne moči
  • oksigenacija in čiščenje za kakovostno filtriranje, ki zagotavlja boljše vzdrževanje ekosistema in čistost vode

Kdaj jih začeti saditi?

kdaj posaditi vodne rastline 2022

Da preprečite, da bi hladne temperature ali zmrzal ovirali njihov razvoj, razmislite o sajenju med majem in septembrom. Prav tako priporočamo, da vaš ribnik namestite na najbolj sončno in najtoplejše mesto na vrtu. Nenazadnje se zavedajte, da je velikost vašega ribnika tista, ki določa število nasadov. Če želite to narediti, je pravilo preprosto: spoštujte približno dve tretjini praznega prostora, da lahko vaši ribji prijatelji krožijo in se ohrani ravnovesje ekosistema. Enostavno kajne?

Nasveti za vodno sajenje 2022

Brez panike, videli boste, zelo enostavno boste ustvarili svoj zen vrt, napolnjen s harmoničnimi rastlinami! Najprej položite navlažene čepe za sadike na sredino vodne zemlje. Poleg tega se lahko odločite za dodatek gnojila, značilen za vodne rastline, na dnu fino perforirane plastične košare za sajenje. To bo omogočilo boljšo izmenjavo zraka med vodo in koreninami. V drugem koraku napolnite in natrpajte zemljo. Če želite to narediti, poskrbite, da bo ovratnik dosegel enako raven kot površina tal in da so korenine dobro razvite. Nato celotno stvar prekrijte s plastjo gramoza ali lave. Namen tega koraka je ohraniti zemljo. Podobno postavite košaro v umivalnik približno 15 centimetrov globoko.

Nasveti za sajenje vodnih rastlin 2022

Tako se bo rastlina aklimatizirala na novo okolje in voda bo izrinila zrak. Na koncu košaro postavite na izbrano mesto, ravno, na opeke ali velike ploščate kamne, na mesto in na želeno globino. Tako se lahko sprostite in uživate v vodnem vrtu, poseljenem z lokvanji, deteljami ali vodnimi pesami. Zdaj pa si poglejmo podrobneje, kaj storiti s tremi različnimi vrstami vodnih rastlin.

potopljene rastline

trend potopljenih vodnih rastlin 2022

Nekatere rastline morajo biti na območjih, višjih od 20 centimetrov, kot so lokvanji ali rastline, ki vsebujejo kisik. Za začetnike svetujemo, da ne tvegate preveč. Zato, da bi omejili razmnoževanje korenin, priporočamo, da vrste razdelite tako, da se spoštuje način življenja vsake od njih. Poleg tega boste za užitek vaših oči prispevali k ohranjanju čistoče vode.

plavajoče rastline

trendovske plavajoče rastline 2022

To so dobra izbira za začetek vaše avanture. Pravzaprav njihove korenine ne potrebujejo posebnega substrata. Tako se vodne leče ali vodne hijacinte, nameščene na površini, ob stiku z vodo naravno odvijejo. To je zahteva ljudi?

rastline plitke vode 2022

Plitve rastline lahko posadimo neposredno v tla na priporočeno globino, odvisno od vrste. Če želite to narediti, med zemljo in rastlino najprej položite geotekstil. Nato morate slednjega le zagozditi, tako da ostane naravnost. Naj zaključimo s tem dragocenim nasvetom, ki velja za vse rastline: poleti dolijte vodo v svoj ribnik, da ostane na zadostni ravni glede na vročinski val. In zdaj, kako bi poskrbeli za dekoracijo vašega bazena?

Similar Posts

Leave a Reply