Kako pokositi previsoko trato? Upoštevajte naših 5 nasvetov, da boste imeli trato na vrhu!

84

Lepi dnevi nas spodbujajo k temu: Je čas, da se vrnemo k vrtnarstvu in dobro poskrbimo za svoje zelenice, ki ste jih pozimi malce pustili? Problem številka 1: že nekaj časa je minilo, odkar ste pokosili trato? Vemo, da ste pogumni in pripravljeni zavihati rokave, da rešite težavo. Vseeno malo potrpljenja, ne vrzite se brezglavo v to vajo. Če želite vedeti, kako kositi previsoko trato, je potrebno malo načrtovanja. Brez panike, pomislili smo na vse, saj smo vam podali 5 preprostih nasvetov, s katerimi boste svoji trati dali drugo življenje. In hkrati na vaš vrt!

Pravilno vzdrževanje trate ni vedno zelo enostavno. Kaj storiti, na primer, ko naš vrt zaradi veliko previsoke trate dobi videz deviškega gozda? Brezplačna dostava 5 preprostih nasvetov, s katerimi boste svojim zelenim površinam dali drugo življenje tako, da previsoko pokosite trato, ki je ne vidite več v barvah. Takole je!

Vzdrževanje kosilnice

pravilno vzdržujte kosilnico 2022

Pred ponovnim začetkom sezone košnje je nujno, da svojo toplotno ali električno kosilnico servisirate ali dajte na servis. Tukaj je mešanica vsega, kar morate preveriti:

  • Razstavite in naostrite rezilo z ročno pilo
  • Temeljito očistite ohišje, da ponovno pridobite polno moč sesanja in izmeta trave
  • Preverite nivo motornega olja v primeru termalne kosilnice
  • Očistite zbiralnik trave.
  • Podmažite kable za sprožitev plina in rezila
  • Očistite svečko z majhno žično krtačo in zračni filter termične kosilnice ali hladilne odprtine električne kosilnice
  • Očistite kolesa in namažite njihove ležaje

Datum prve košnje

februarja prvič pokositi trato

Pazite, da ne zamudite te vaje! Kaj storiti ali ne, da bi imeli popolno trato? Pravzaprav moraš počakati do konca zime, da lahko pokosiš trato na vrtu. Glede na posebno podnebje posamezne regije je idealen čas za to prvo košnjo v letu med koncem marca in začetkom aprila. Nasvet: raje kosite ob lepem vremenu, ob koncu dopoldneva ali celo na začetku popoldneva. Če čakate predolgo, ni treba risati slike, lahko je trata previsoka. Poleg tega lahko rezilo vaše kosilnice, tudi popolnoma nabrušeno, zatakne več kot razumno.

kdaj prvič pokositi visoko travo

Na ta način košnja ne bo kos. Za milejše podnebje južne Francije lahko običajno prvič kosite v drugi polovici februarja. V hladnejših predelih je bolje počakati vsaj do prve polovice marca. Ne pozabite, da te zgodnje košnje ne gre zanemariti. To vam bo omogočilo, da se pozneje izognete številnim težavam.

Pokosite travo, ko je suha!

previsoko kositi suho travo 2022

Bodimo jasni: nikoli ne kosite trate, ko dežuje! Tudi če na prvi pogled rezilo kosilnice odlično reže, se bo žal na ravni ohišja hitro oblikovala nekakšna »juha«. Žalostna posledica: stroj se bo nenehno zamašil in če je trava previsoka, bo motor celo redno zastajal. Priporočamo, da naredite prvi prehod z žico ali rezilom motorne kose in pustite, da se odpadki posušijo na mestu. Tako jih ne boste imeli težav pobrati s kosilnico popoldne ali naslednji dan.

ob katerem času dneva kositi trato 2022

Majhen namig za prvo letošnjo košnjo: počakajte na lepo sončno popoldne, da mimo kosilnice. V primeru, da je trava nekoliko mokra, samo pometite zjutraj pometeno trato, da rosne kapljice podrete na tla. Tako se bo vaša trata hitreje posušila in boste morali kositi šele popoldne, ko se sonce vrne.

ne kosite trave prekratko 2022

Prilagodite višino košnje vaše kosilnice, da trave ne pokosite prekratko. Pravilo je, da z vsakim prehodom kosilnice pokosite približno 1/3 višine trate. S tem boste omejili količino trave, kar vam bo olajšalo delo in poskrbelo za pravilno delovanje stroja. Če je trava res previsoka, naredite dva prehoda, da znižate višino košnje, namesto da bi poskušali narediti vse naenkrat! Preprosto kajne?

Reciklirajte izrezke na vrtu!

kaj storiti s pokošenimi travniki 2022

Če imate srečo, da imate dovolj velik vrt, vam izrezkov ni treba odnašati v reciklažni center. Pravzaprav izkoristite priložnost in jih pametno ponovno uporabite v svojih zelenih površinah. Odrezke najprej dajte v kompostnik.

Recikliraj odrezane trate 2022

Nato imate tudi možnost, da ga redno razsipate v sloju debeline 5 do 10 cm ob vznožju rastlin. Tako bodo nekatere rastline bolj odporne na bolezni in bodo tako lahko cvetele dlje. Na primer, vrtnice ga imajo radi! In zdaj, če bi nadaljevali po tej poti: imeti vrt brez pesticidov, bi ga želeli?

5 nasvetov za košnjo previsoke trate 2022

Similar Posts

Leave a Reply