Kako očistiti preprogo iz naravne jute? Osredotočite se na babičine učinkovite nasvete!

75
Kako očistiti preprogo iz naravne jute?  Osredotočite se na babičine učinkovite nasvete!

Preproge iz jute so letos super trend v notranjem oblikovanju in celo zunanjosti. S svojo čudovito naravno barvo dajejo vsakemu prostoru boho-chic videz. A ne glede na to, kam ga boste postavili – v dnevni sobi ali na balkonu, ga morate redno čistiti, da ne bo klic in prah. Če se torej sprašujete, kako očistiti preprogo iz jute, si oglejte spodnje nasvete.

nasveti za enostavno odstranjevanje madežev z naravnimi metodami

Juta je naravni material, narejen iz lubja rastline Corchorus capsularis. Je okolju prijazen in vzdržljiv, vendar tako kot bombaž in lan zahteva posebno obdelavo, če želite, da bo videti dobro v prihodnjih letih. Tukaj je opisano, kako to storiti glede na posebne situacije. Imamo vse, kar potrebujete za vzdrževanje ali oživitev vaše preproge iz jute!

kako očistiti bruhanje s preproge iz jute

Razlitje se zgodi, to je normalno. Kako pa odstraniti madež s preproge iz jute? Sledite tem preprostim, a učinkovitim korakom:

  1. Trdno pritisnite svojo preprogo s čistim, belim papirjem ali krpo. Hitrejša reakcija daje boljše rezultate, zato to storite takoj po razlitju. Ne pozabite obrisati tekočine od zunaj navznoter, da preprečite širjenje. Nadaljujte, dokler vlaga ne preide na brisačo in NIKOLI ne drgnite. To bo razširilo madež in mu lahko celo pomagalo prodreti globoko v tkanino.
  2. Če madež je trden, postrgajte s tupim nožem ali pilico za nohte. Nato skrbno ščetkajte prizadeto mesto.
  3. Za odstranitev madeža rdečega vina z vaše preproge iz jute oz paradižnikova omaka, potrkajte z belo krpo, namočeno v sodo sodo. To bo nevtraliziralo razlitje in odstranilo morebitne ostanke.
  4. Če se morate soočiti z a star ali globok madež, uporabite krpo, navlaženo z blagim milom ali odstranjevalcem madežev. Če se odločite za uporabo komercialne kemikalije, najprej preberite etiketo in jo preizkusite na nevidnem delu preproge. Seveda priporočamo, da si čistilno sredstvo izdelate sami.
  5. Po čiščenju preprogo iz jute takoj posušite s sušilcem za lase ali ventilatorjem.

kako očistiti madež s preproge iz jute

V tem primeru je treba začeti tudi z brisanjem območja. Nato pretresite in posesajte mehurček, da odstranite morebitne delce, ki jih morda ne vidite.

Zdaj je čas za globinsko čiščenje. Pripravite raztopino iz enakih delov belega kisa in vode. Razpršite ali uporabite čisto krpo iz mikrovlaken, da raztopino nanesete na prizadeto območje. Ta korak ponavljajte, dokler ne ostane nobena sled madeža.

Ne pozabite na koncu posušiti preproge iz jute. To lahko storite na prostem, tako da izkoristite razkužilno moč neposredne sončne svetlobe. Pomagalo vam bo tudi odpraviti vse slabe vonjave.

Strojno pranje preproge iz jute?

Modna notranja dekoracija v boemskem slogu 2022

Vemo, da je to najlažje narediti, saj vam bo prihranilo veliko časa in truda. Toda v tem konkretnem primeru voda ni vaš prijatelj. Juta je naraven material, zelo občutljiv na vlago, zato je ni dobro prati, še posebej v pralnem stroju. To bi ga uničilo ali deformiralo. Torej, če se sprašujete “Ali lahko zmočim preprogo iz jute?” kratek odgovor je “ne”.

Preproge iz jute – vzdrževanje

kako očistiti preprogo iz jute in bombaža

Preproga iz jute je odlična okolju prijazna rešitev za notranjo in zunanjo dekoracijo. A da bi ga ohranili leta in čistega, ga morate redno skrbeti. Zato vsaj enkrat na teden (odvisno od tega, kam ste ga dali) posesajte obe strani v smeri šiva. Pri sesanju ni priporočljivo uporabljati mešalnika.

Izogibajte se tudi postavitvi v vlažna ali visoko vlažna mesta, kot je kopalnica. Če ga uporabljate zunaj, poskrbite, da bo vaša terasa pokrita.

Similar Posts

Leave a Reply