Kako narediti domačo past za ose? Recepti naše babice za mirno poletje!

81

Topla sezona je pravi čas, da v celoti izkoristite svoj zunanji prostor. Kaj organizirati prijeten večer s prijatelji in družino ali sprostitev z dobro knjigo v roki! Ja, idej sploh ne manjka. Nekaj ​​pa vas moti in lahko celo ogroža zdravje, zlasti v primeru alergij. Govorimo predvsem o osah, ki se rade potikajo po vaši hiši in ste se jih že naveličali. Kaj potem narediti? Evo, kako narediti domačo past za ose, da se jih končno znebite in se sprostite brez vsiljivcev!

Kakšno tekočino dati v past za ose?

Čeprav so v specializiranih trgovinah na voljo različne vrste pasti za ose, lahko naredite eno precej učinkovito in zelo preprosto. A da bi se vsiljivci tja lahko premaknili, je nujno dodati določene tekočine, ki bodo vašo past naredile učinkovito. Z drugimi besedami, zadevna tekočina igra vlogo vabe. Torej, kaj natančno morate postaviti v past za ose? Tukaj je celoten seznam sestavin, ki jih je treba upoštevati:

sladke pijače : Domača past za ose, narejena iz sladkih tekočin, se je izkazala za zelo močno, saj imajo te žuželke naklonjenost sladkorju. Pomislite torej na limonado, sirupe in kokakolo. Dobre možnosti so tudi mešanice sladkorja in kisa ter sladkorja in limoninega soka.

Pivo : Tako kot ljudje imajo tudi ose rade vonj dobrega piva, ko je vroče. Ne oklevajte in v enega od prej omenjenih sladkih pripravkov vlijte malo piva. Za pripravo učinkovite mešanice pasti za ose v pivo vlijte marmelado ali sadni sok in postrezite pri sobni temperaturi!

Proteinske vabe : Ne glede na to, ali so tekoče ali ne, so najbolj priporočljive beljakovinske vabe. Za razliko od sladkih vab beljakovinske sestavine ne ujamejo čebel, ki so bistvenega pomena za naše ekosisteme, temveč le ose. Evo zakaj so nujni. Vse, kar diši po mesu, ribah ali školjkah, bo zadostovalo ali pa uporabite samo ta živila. Druga dobra možnost bi bila mešanje živalske maščobe in vode.

Naše ideje za domače pasti za ose

kako izdelati učinkovito domačo past za ose, babičine trike

Vam je končno uspelo pregnati polže in polže z vrta, zdaj pa vam težave povzročajo ose? Berite naprej, če želite odkriti naše učinkovite ideje za njihovo naravno ujetje in brez kemikalij.

Naredite past iz plastične steklenice

Uporaba plastične steklenice je eden najlažjih in najučinkovitejših načinov za izdelavo domače naravne pasti za ose. Tukaj je model obrnjene steklenice. Najprej vzemite nož in prerežite posodo na pol, približno 15 cm pod vratom. Nato spodnji del napolnite s tekočino, ki bo delovala kot vaba (glejte recepte zgoraj). Nato spustite del, ki ste ga pravkar odrezali, da ustvarite lijak. Nazadnje razporedite pasti po svojem vrtu, možno jih je tudi obesiti. Vonj bo ose privabil in vstopile bodo skozi lijak, ven pa ne bodo mogle.

Steklene pasti za ose

Domača steklena past za ose je babičin trik, ki ga naredite v dveh korakih in treh gibih. Najprej v pokrov kozarca izvrtajte luknje, ki so dovolj velike, da vanjo vstopijo žuželke. Drugič, nalijte tekoči atraktant v kozarec, zaprite pokrov in položite doma narejeno past za ose, kamor želite.

Dobro je vedeti : Okrasne steklene pasti za ose so na voljo v spletnih trgovinah in so na voljo v široki paleti barv. Ta orodja imajo kovinski ročaj in majhno luknjo pod steklenico, skozi katero vstopijo žuželke. Načelo je enako kot pri drugih pasteh: vanjo nalijte tekočino, da privabite ose, ki bodo ostale zaprte v njej. Ob koncu večera na prostem odstranite pokrovček s steklene posode in izpustite žuželke naokoli.

doma narejena steklena past za ose babičin trik

Similar Posts

Leave a Reply