Kaj pa, da z vami razjasnimo zadevo?

70

Poletje je pravi čas, da čim bolje izkoristite vrtne radosti. To je dobro, tik pred vstopom v naše regije. Mnogi od vas želijo jesti sadje in zelenjavo s svojega vrta. To ni zloben podvig in nasadi paradižnika niso izjema. Kako imeti dobro letino? Kako izbrati najboljše gnojilo za hitrejšo rast paradižnika? Kdaj ga postaviti? V tem članku vam povemo vse!

Katero je najboljše gnojilo za hitrejšo rast paradižnika? Vse, kar morate vedeti!

Paradižnik je ena izmed najbolj cenjenih zelenjavnih rastlin Francozov. Če sta potrebna močna sončna svetloba in dobro zalivanje, je zelo požrešen v hranilih. Zato ima paradižnik rad obogateno zemljo pred setvijo in potrebuje vnos ob sajenju in med rastjo, da odpravi pomanjkljivosti.

osnove za hitro gojenje paradižnika 2022

Kot odgovor na te situacije je za vsako od njih na voljo naravno gnojilo za paradižnik. Oglejmo si skupaj kakšno predigro, ki bo spodbudila njihovo rast in kdaj jo je koristno obleči. Na koncu vam bomo razkrili 5 naravnih rešitev, ki vam bodo omogočile hitrejšo pridelavo paradižnika.

paradižnik na kolobarju za hitrejšo rast 2022

Preden razmišljate o gnojilu, morate upoštevati nekaj osnovnih predhodnih korakov. Najprej zakopajte korenine čim globlje. Nato dobršen del stebla prekrijte z zemljo. Tako se bodo razvile dodatne korenine. To bo rastlini omogočilo, da lažje absorbira hranila iz tal. Ne pozabite, da rastline paradižnika postavite na razdaljo (približno 60 cm), da omogočite kroženje zraka in omogočite, da bodo listi in plodovi prejeli čim več svetlobe. Podobno bo namestitev paradižnikovih količkov podprla vaše rastline, mulčenje nog pa bo omejilo izhlapevanje vode in pojav plevela.

redno zalivajte paradižnik 2022

V isti vrstici razmislite o odstranitvi nekaj listov, da spustite svetlobo. Odstranite tudi spodnje veje, ki ne obrodijo. Tako se bodo vaše rastline osredotočile le na plodove. Pri zalivanju bodite previdni: zalivajte le na dnu paradižnika, da omejite širjenje pogostih bolezni paradižnika. In to redno, a brez presežka. Na koncu vam svetujemo, da gnojilo dodate vsakih štirinajst dni.

Kaj je najboljše gnojilo za gojenje paradižnika?

uporabite koprivni gnoj za hitrejšo rast paradižnika 2022

Kot ste že razumeli, tukaj govorimo o naravnem gnojilu. Pravzaprav je spodbujanje paradižnika brez uporabe kemikalij v okviru možnosti. Zgoraj vam sporočamo: najboljše gnojilo je tisto, ki najbolje ustreza potrebam vaših paradižnikov. Ker so pogosto zelo požrešni, potrebujejo dušik, kalij in fosfor. Tukaj je naš seznam najboljših gnojil za gojenje paradižnika:

jajčne lupine kot naravno gnojilo 2022

Nazadnje ne pozabite, da je lahko preveč gnojila prav tako škodljivo kot premalo. Tako po prvi zalogi pozimi za pripravo tal, drugi v času sajenja načrtujte redno, a zmerno oskrbo med obdelavo.

Kdaj gnojiti?

Kdaj gnojiti za hitrejšo rast paradižnika

Tukaj imate različne možnosti glede na vaše rastline in kakovost zemlje. Da se zemlja pozimi hrani in bo spomladi bogata, lahko pozno jeseni položite organski gnoj. Podobno bo pri sajenju stopala ali setvi posebna tla pomagala rastlini, da se prilagodi novemu okolju. V obdobju rasti je treba rastlino le pogosto zalivati.

soda bikarbona, da paradižnik hitreje raste

Da ga spodbudite, ga približno dva tedna po sajenju zalivajte s koprivnim gnojem, razredčenim na 10 %. Potem bo 10-odstotno razredčen gnoj iz gaveza naredil svoj trik vsaka dva tedna. Nazadnje, v primeru pomanjkanja raje dajte prednost mineralnim gnojilom, kot je soda bikarbona na dnu paradižnika. To jim bo zagotovilo količino kalcija, ki jo potrebujejo za rast.

Similar Posts

Leave a Reply