7 vrst, ki bodo vsakemu vrtu prinesle barvo

71

Želite bujen vrt, a nimate časa za nenehno pletje in zalivanje? Potem potrebujete pametno rešitev. Na srečo se v naravi najde vse, le iskati je treba znati. Za vaše udobje smo to iskanje že opravili. Torej, v naslednjih odstavkih boste našli najboljše trajnice, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Roza, modra, vijolična, bela, rumena, za senčne vrtove ali za sončne lege imamo za vsakega vrtnarja nekaj. Pojdi na to. Beri naprej.

7 trajnic, ki ne potrebujejo vzdrževanja, vam bodo všeč!

Pri izbiri rastlin, ki pokrivajo tla, je treba upoštevati nekaj pomembnih stvari. Prva je, kam jih boste posadili? Je lokacija na polnem soncu ali želite narediti majhen vrt okoli velikega drevesa?

Drugo pomembno merilo je vrsta rastline. Biti mora dovolj močan, da zapolni območje pokrajine, vendar ne tako močan, da se preveč agresivno širi in postane nadloga.

Seveda mora biti rastlina lepa in morda celo aromatična, da ustvari mirno in sproščujoče vzdušje. Zato izberite barvo, ki vas veseli, ali zmešajte več vrst, da bo vaš vrt še bolj impresiven.

Aurinia saxatilis

Aurinia saxatilis trajnice, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Ta rastlina tvori čudovite rumene grozde, primerne za kamnita mesta in suha tla. Lahko poskrbi zase, zato vam ni treba skrbeti za svoj vrt, če se odločite, da ga posadite. Med poletnimi vročinskimi valovi jo lahko občasno zalivate, vendar bo rastlina zrasla, tudi če to pozabite. Edino pravo vzdrževanje, ki ga potrebujete, je obrezovanje po končanem cvetenju.

Trajnice, ki ne potrebujejo vzdrževanja: Phlox subulata

phlox-subulata-trajnice pokrivanje tal polno sonce

Je pomladna superzvezda, vendar jo lahko vidite tudi v drugih letnih časih. Vse je odvisno od podnebja. Odlična stvar te vijolične rastline je, da prenaša glino in je kot nalašč za polne sončne vrtove. Zalivajte ga le v sušnih obdobjih.

Divji timijan (plazeči timijan)

Divji timijan (plazeči timijan) trajne rastline za pokrivanje tal za nasipe

Tudi divji timijan je ena od talnopokrivnih trajnic vijolične barve brez vzdrževanja, vendar ima resne prednosti pred drugimi podobnimi vrstami. Poleg tega, da je impresiven, je zelo aromatičen in lahko privabi opraševalce na vaš vrt. Ta vrsta timijana se ne uporablja za kuhanje, se pa vsekakor splača posvojiti.

Trajnice, ki ne potrebujejo vzdrževanja: Brunnera

trajnice pokrivajo polsenco

Želite imeti moderen modri vrt? Brunnera bo v vaš vrt zagotovo prinesla svetlobo in vedrino. Ima čudovito sijoče listje in super nežne modre cvetove. Rastlina dobro uspeva na senčnih mestih, zato jo lahko posadite pod drevesa.

Sedum spurium “Zmajeva kri”

SEDUM SPURIUM 'DRAGONS BLOOD trajnice talno pokrivajo zimzelene

Če želite posaditi trajnice, ki pokrivajo tla brez vzdrževanja in ne bodo poginile, ko greste na dopust, Sedum spurium je dobra izbira. To je zimzelena vrsta, ki ima rada suha, kamnita tla na soncu do delne sence. Najbolj impresivno je njegovo listje, ki se jeseni obarva rdeče, zaradi česar ga lahko občudujemo skozi vse leto.

Sweet Woodruff

Galium odoratum 7 rastlin, ki ne potrebujejo vzdrževanja, ki pokrivajo tla, ki bodo polepšale vašo zunanjost

Ta aromatična rastlina je lahko invazivna rastlina, če se goji v vlažni zemlji, zato jo je najbolje posaditi v suha, senčna tla, na primer na predelih pod visokimi drevesi. Lahko uspeva celo v kislih razmerah pod visokimi borovci. Če se ukvarjate z obrtjo, lahko posušite liste in jih uporabite v vencih, potpuriju in drugih obrtnih kreacijah.

Čarovniški krempelj (Carpobrotus edulis)

Čarovniški krempelj (Carpobrotus edulis)

Ta rastlina je na nekaterih območjih invazivna, a če jo nadzorujete, lahko uživate v njenih čudovitih cvetovih, ki običajno prekrivajo tla. Barva listov se razlikuje od zelene do rdeče. Cvetovi so običajno svetle barve fuksije, lahko pa najdete tudi rumene in oranžne sorte. Zanimivo je vedeti, da so užitni. Okus je odvisen od konsistence mlete, kar pomeni, da se razlikuje od sladkega, kislega, blagega do slanega. Čarovnikov krempelj je kot nalašč za skalnjake ali tropske vrtove.

Similar Posts

Leave a Reply