6 idej za rastline, ki jih lahko sprejmete, da poceni prenovite svojo notranjost!

78
6 idej za rastline, ki jih lahko sprejmete, da poceni prenovite svojo notranjost!

Obožujete okraske, zaradi katerih potujete? Prijetna notranjost, katere dekor je navdihnjen s štirih koncev sveta? To se je dobro izkazalo! Skandinavski boemski dekor je torej ustvarjen za vas! Če ga želite posvojiti, ne da bi zapravili preveč, je tukaj 6 idej za sobne rastline, ki se popolnoma podajo k skandinavsko-boemskemu vzdušju!

Skandinavski boemski dekor v 6 sobnih rastlinah, ki bodo naravnost povabile v vaš dom

vintage dekor v skandinavskem boemskem slogu rastline notranjost poletje 2022

Če vam je všeč čistost nordijskega sloga in svoboda hipijevskega vzdušja, zakaj ne bi obojega združili? V dnevni sobi, spalnici ali kuhinji skandinavski boemski dekor povsod prinaša svež zrak in dobro voljo. Poleg tega se čudovito ujema z lepim številom sobnih rastlin. Tukaj je 6, ki jih lahko povabite v svoj dom, da bo boho notranjost postala majhna zelena oaza.

Senecio ali biserna ogrlica

viseče rastline sukulente Bohemian vintage chic dekor

S skandinavsko boemsko dekoracijo so spet v porastu viseče sobne rastline. Če jih razporedite s pravim lončkom, dosežejo višino in se zlahka obesijo z uporabo čudovitih makrame zaves. Kot nalašč za povabilo skandinavskega boho stila v vaš dom, prostor pa tudi vizualno povečajo. Tako lahko padete na Ceropegia, Pothos, Rhipsalis in Senecio z lepimi listi v obliki kosmulje. Ni pa treba vrtati ali zabijati, da bi jih poudarili. Sobne plazeče rastline lahko postavite tudi na okensko polico, v kotiček pohištva ali celo na stopnice, kjer svoje mesto najde tudi boemski dekor!

Kaktusi za etnično boemsko dekoracijo

kaktus deco boemska vintage etnična dnevna soba spalnica

Obvestilo za vse ljubitelje skandinavskega in boemskega stila, kaktusi so nujno potrebni za uspeh novega dekorativnega trenda. Medtem ko džungla navdihuje boho vzdušje, ima močan vpliv tudi s kaktusi porasle tropske pokrajine Srednje in Južne Amerike. Torej jih kopičite v svoji dnevni sobi ali spalnici tako, da množite sorte in se igrate z različnimi posodami. Za XL kaktuse izberite sadilce iz naravnih vlaken. Dodajte okrogle afriške košare na steno, pleteno kilim preprogo in pisane blazine, da dopolnite skandinavsko boemsko vzdušje.

Monstera Deliciosa za skandinavsko boemsko dekoracijo v dnevni sobi

boemsko elegantna dekoracija dnevne sobe skandinavske vintage tropske rastline

Ne glede na to, ali gre za sladice Južne Amerike ali azijske džungle, se boemska dekoracija močno zgleduje po eksotičnih in oddaljenih pokrajinah. Kljub temu tropske rastline nežno zdrsnejo, da ga dopolnijo. Tako lahko za boho vzdušje stavite na praprot, fikus, palmo ali celo monstero delicioso. Enostaven za gojenje, slednji ima rad polsenčna mesta in ne potrebuje veliko vode. Dovolj je že eno zalivanje na teden, da se lepo razvije.

Citrusi: limonovec, pomarančevec, kalamondin itd.

limonovo drevo citrusno drevo boemski vintage dekor kuhinja v skandinavskem slogu

Citrusi imajo svoje mesto v skandinavsko-boemski dnevni sobi (in ne samo). Limonovec, krvosledec, klementina, mandarina … ti grmi zlahka povabijo v notranjost in vnesejo barvit pridih v skandinavsko boemsko dekoracijo. Poleg tega vam koristi žetev vitaminiziranih jagod. Edina slabost citrusov? Te rastline niso zelo primerne za gojenje v zaprtih prostorih. Zato vam svetujemo, da vzamete kalamondin. Ne samo, da je vse leto bogato s sadjem, ampak ga je tudi zelo enostavno gojiti. Z drugimi besedami, to je odlična izbira za tiste, ki nimate zelenega palca.

Haworthia fasciata

sočne rastline za dekoracijo spalnice v skandinavskem boemsko elegantnem slogu

V skandinavski notranjosti s hipijevskim duhom svoje mesto najdejo tudi sukulente in maščobnice. Njihova glavna prednost? Tako kot z citrusi je z njimi zelo enostavno živeti. Med najbolj priljubljenimi sortami v skandinavsko-boemskem dekorju najdemo aloe vero, kaktuse, echeverio in senecio. Naša najljubša sočna? Haworthia fasciata! S svojimi listi, ki spominjajo na alojo, je odlična okrasna rastlina, ki je všeč vsem!

Kača rastlina za eleganten skandinavski boemski dekor v spalnici

kača rastlina boemski šik skandinavski dekor dnevne sobe

Če niste preveč sukulentni tip, vas bo sanseviera trifasciata osrečila v skandinavski boemski spalnici. Sanseviera, imenovana tudi kača rastlina, je znana tudi po tem, da čisti zrak v hiši zaradi svojih dolgih listov, ki absorbirajo ogljikov dioksid. Spada tudi med srečne rastline in drevesa, ki odganjajo negativno energijo. Najraje ima izolirane kotičke, na polnem soncu, da razvije in pomnoži pozitivne valove. To je dovolj, da ubijete tri muhe na en mah!

Similar Posts

Leave a Reply