5 virusov in škodljivcev, na katere morate biti pozorni, da jih zaščitite in ohranite čudovito cvetenje!

42

Francija je za Bolgarijo druga največja proizvajalka sivke na svetu. Njene površine so se v zadnjih letih močno povečale. Je ena najbolj uporabnih rastlin na vrtu, saj ima poleg izvrstne arome zelo blagodejne lastnosti. Poleg tega se brez težav prilagaja skoraj vsem terenom in podnebnim razmeram. Za dobro nego je pomembno poznati bolezni sivke. Bolje preprečiti kot zdraviti!

Kakšne so bolezni sivke? 5 virusov in škodljivcev, na katere morate biti pozorni!

Sivka je precej odporna rastlina, ki se lahko bori proti škodljivcem in boleznim. Vendar pa je tukaj majhen seznam 5 skrbi, ki se jim morate izogniti, da boste dobro skrbeli za svojo sivko in še naprej uživali v lepo cvetočem in dišečem vrtu. Sledite vodji !

gnitje korenin

gniloba korenin sivke

Gnilobo korenin povzročajo različne glive. Ta gniloba bo očitno prizadela rastlino, saj absorbira hranila iz korenin. To so spremembe v strukturi, ki vam bodo dale namig. Dejansko v tem primeru listi prenehajo biti zeleni in postanejo rumeni ali, še huje, postanejo sivi. Zdaj pa poglejmo vzroke in posledice te težave.

virus, škodljiv za sivko 2022

Do gnitja korenin največkrat pride, če sivko posadimo v slabo odcedna tla, kjer voda rada zastaja. Zato vam svetujemo, da zagotovite, da voda dobro teče. Da bi zagotovili, da gniloba ne prizadene korenin, je zelo pomembno, da razkužite tla, kjer bo potekala setev. Dejansko ga je po napadu precej zapleteno odpraviti. Preprečiti je bolje kot zdraviti, kajne?

Viroze med boleznimi sivke

virus prizadene sivko 2022

Bolezni, ki jih povzročajo virusi, pri sivki na srečo niso prav pogoste. Težava, ko napadejo, lahko povzročijo popolno izgubo pridelka. Virusi imajo lastnost, da se prenašajo z delovanjem nekaterih škodljivcev na rastlino. To pomeni, da ga prenašajo paraziti. Zaradi tega je veliko bolj pomembno, da jih držimo na razdalji, saj se tako izognemo okužbam, ki lahko usodno poškodujejo rastline. Poleg tega virusi pogosto prodrejo tudi skozi rane, ki na rastlinah nastanejo zaradi obrezovanja. Zato je nujno, da uporabljamo razkužena orodja.

Ličinke mušice

škodljivci proti sivki 2022

Ličinke mušic pogosto napadajo posevke sivke, zlasti v vročih obdobjih pozno spomladi in poleti. Videti so kot komarji, ker imajo krila in letijo. Vendar pa so rastlinam najbolj škodljive v fazi ličinke. Pravzaprav se skrivajo v poganjkih. Tako močno poškodujejo stebla in jim lahko končajo življenje. Svetujemo vam, da nastavite pasti za nadzor števila.

bombažne mokaste stenice

pazite se luskarjev 2022

Je eden najlažjih škodljivcev, ki jih je najlažje prepoznati na posevkih, saj je bela barva njegovega telesa v popolnem kontrastu z zeleno barvo rastlin. Bombažna košenilka svoje ime dolguje dejstvu, da je sestavljena iz lupine, ki je prekrita z mehkim puhom, podobnim bombažu. Čeprav je njegovo glavno domovanje usmerjeno v sadne rastline, se aromatične in okrasne rastline na vrtu ne izognejo njegovim možnostim napada. Mokaste stenice se prehranjujejo z rastlinskim sokom, ki ga pridobivajo s sesanjem. Na ta način povzročajo manjše rane predvsem na listih.

kalijevo milo za odstranjevanje luskarjev

Upoštevajte, da se težava tu ne konča in vodi do drugih žalostnih posledic. Košenil namreč proizvaja tudi medeno roso, ki privablja mravlje in lahko pomaga nekaterim glivam, da se naselijo. Da bi jim preprečili, da bi dosegli rastline, obstajajo sredstva, ki na splošno dajejo zelo dobre rezultate, kot je mešanje kalijevega mila z vodo. Poleg tega ga je povsem mogoče narediti sami!

gosenice sivke

pazi na gosenice na sivki 2022

Gosenice sivke so primerno poimenovane. Pravzaprav gre za vrsto škodljivca, ki ima zelo očitno prednost pridelke sivke. So zelene s temnejšo glavo. To lahko vidite tako, da pozorno spremljate rastlino. Njihov glavni vir hrane so listi. Za hranjenje pustijo vidne pike, potem ko prečkajo prizadeta območja.

izvleček česna proti luskam 2022

Da bi ga premagali, se odločite za zdravljenje, sestavljeno iz naravnih izdelkov z insekticidnimi učinki. Ker so prednosti česna dobro uveljavljene, je uporaba njegovega izvlečka odlična možnost, ki vam je na voljo. Če imate srečo, da jih ni preveč, jih lahko odstranite s kleščami ali pa jih poberete z rokavicami v rokavicah.

Similar Posts

Leave a Reply