5 Najlažje pridelati na svetu tudi v sušnih časih!

96

Res je, da »ni več letnih časov«. Težko je spregledati to realnost: podnebje se spreminja in resnično vpliva na naša življenja, pa tudi na naše nasade. In predvsem poleti. Voda je vedno bolj potrebna in ni nenavadno, da se moramo soočati z omejitvami uporabe za zalivanje. Katera zelenjava ne potrebuje vode? Tukaj je naših 5 najboljših, ki vam bodo omogočili, da še naprej gojite svoj zelenjavni vrt in hkrati varčujete z vodo. Takole je!

Katera zelenjava ne potrebuje vode? Naših top 5!

Vzdrževanje zelenjavnega vrta ni lahek podvig. Kako odstraniti plevel? Kdaj saditi? Kako zalivati ​​in druge omejitve, kot so odpravljanje listnih uši, boj proti plesni ali zdravljenje rastlinskih bolezni. Ali ste vedeli, da je povsem mogoče obdelovati zelenjavni vrt brez vzdrževanja in zalivanja? Če upoštevate nekaj zdravorazumskih pravil, lahko resnično pobirate sadje in zelenjavo, ne da bi zalivali ali porabili veliko časa za vzdrževanje svojega vrta. Z dobrim mulčenjem, dobro kombinacijo posevkov in optimizirano obdelovalno površino je to povsem mogoče! Tukaj je 5 zelenjave za vas, ki ne potrebuje vode in bo brez skrbi prestala vročinski val poletja 2022.

Česen, šalotka in čebula

česen šalotka in čebula pridelek 2022

Začenjamo z najbolj praktično zelenjavo, bistvom naših receptov za majhne domače jedi: česnom, šalotko in čebulo. Cenjeni so zaradi svojega okusa, cenjeni pa so tudi zaradi svojih prehranskih in zdravilnih lastnosti. Brez dvoma so zelenjava, ki jo je najlažje gojiti na domačem vrtu. Dejansko te čebulice niso zelo zahtevne glede narave tal. Ker sovražijo vlago, jih boste morali zalivati ​​samo v sušnih obdobjih. Poleg tega ste razvajani z različnimi sortami česna, šalotke in čebule različnih barv, oblik in velikosti. Upoštevajte, da se te vrtnine sadijo od pozne zime do jeseni. Kar zadeva žetev, poteka od junija do avgusta.

Pesa

gojenje pese brez vode 2022

S paradižnikom je nedvomno zvezda poletja. Surova ali kuhana, pesa ima številne koristi: bogata je s kalcijem ter vitaminoma A in C. Ima samo eno zahtevo: lokacijo. Res je, pesa mora biti posajena na soncu in v zemlji, bogati z organskimi snovmi.

prednosti soka pese v letu 2022

Njegove zahteve se tu končajo, saj za ostalo ne potrebuje nobenega drugega vzdrževanja. S pravilnim mulčenjem ne potrebuje zalivanja. Pobira se približno 4 do 5 mesecev po setvi, ki bo potekala postopoma. Končno, ali ste vedeli, da sok pese pomaga pri dobrem zdravju pri staranju?

Jeruzalemska artičoka

top 5 zelenjave brez vode topinambur 2022

Nekoliko pozabljena zelenjava, topinambur dobiva zagon in zdi se, da je spet priljubljena. Posebno bujna ima svoje mesto v zelenjavnem vrtu, kjer ne zahteva posebnega vzdrževanja in zalivanja. Samo malo ga moraš izolirati zaradi njegove invazivne plati. Dejansko je njegova višina 2 do 3 metre lahko zasenčila drugo zelenjavo.

gojenje topinamburja 2022

Upoštevajte, da topinambur uspeva v suhi, revni zemlji. Zato ga ni treba redno zalivati ​​zunaj vročinskih valov. Poleg tega je topinambur zelo enostaven za nego. Če ste novinec v vrtnarjenju, začnite z njim! Njegove gomolje sadimo od sredine februarja do sredine aprila, pobiramo pa od oktobra.

rabarbara

rabarbara ne potrebuje vode 2022

Rabarbara je trajnica, ki ne zahteva preveč vzdrževanja, razen veliko humusa ob sajenju in vsaki 2 leti. Njena stebla jedo zaradi njihovega pikantnega okusa. Njeni veliki listi so čudoviti za polepšanje okrasnega vrta.

dušena rabarbara 2022

Upoštevajte, da žetev običajno poteka maja. Z rabarbaro lahko začnete, zakaj ne kot družina, pri pripravi okusnih kompotov, pit ali marmelad. Ne bo vam žal!

Orač med zelenjavo, ki ne potrebuje vode

orache zelenjave nekdaj ni treba zalivati ​​2022

Poznate orach oz Atriplex hortensis ? Prav tako nekoliko pozabljena zelenjava minulih časov, orač ima to prednost, da jo je zelo enostavno gojiti, saj ima užitne liste v izobilju. Je trdoživa rastlina, ki zelo dobro prenaša vročino.

špinače orache ni treba zalivati ​​2022

Njeni listi so različnih barv, od zelene do rumene, tudi rdeče. Uživamo jih na enak način kot špinačo. Kar zadeva zalivanje, sta poleti malo vode in dobra zastirka več kot dovolj. Vedite, da orača lahko doseže 1,50 m.

Leave a Reply