5 načinov, kako svoj zunanji prostor napolniti z barvo!

63

Sukulente so odlična izbira za vrt, saj so hkrati dekorativne in enostavne za vzdrževanje. Zato so kot nalašč za nadobudne vrtnarje. Dejansko potrebujejo malo vzdrževanja, malo vode in so resnično prilagodljivi različnim izpostavljenostim. Če so sukulente še posebej cenjene zaradi njihovega mesnatega listja, ki je na voljo v zelo raznolikih oblikah, in to z mnogimi fantazijami. Tukaj je izbor 5 zunanjih cvetočih sukulent, ki bodo vašemu vrtu prinesle barve.

Katere zunanje cvetoče sukulente izbrati za svoj vrt? Naš nasvet + naših top 5 najlepših rastlin!

V nasprotju s splošnim prepričanjem gojenje sukulent na prostem ni omejeno na sredozemske regije. Nekaj ​​vrst je odpornih na kratka obdobja zmrzali. Vendar sta lokacija in vzdrževanje, ki sta primerna za sukulente, bistvena.

top 5 trendovskih zunanjih cvetočih sukulent 2022

Kot taka sta bistvena pogoja dobro odcedna tla in območje, zaščiteno pred vetrom. Svetujemo vam, da jih namestite ob stene ali ob skale, po možnosti z jugozahodno lego. Ker se številne njihove sorte ne bojijo mraza in lahko vrtu vdihnejo umetniški pridih, je tukaj naš izbor 5 vrhunskih zunanjih sukulent, ki bi vas morale razveseliti. Takole je!

Sedum

sedum dobra izbira sukulent 2022

Sedum je zelo trpežna sukulentna trajnica. V Franciji ga najdemo skoraj povsod v naravi, tako v blagih gorah kot na podeželju. Zanj so značilna debela in razvejana stebla, ki tvorijo razprostrt šop. Cvetovi se začnejo z oblikovanjem cvetnih popkov v zelenih grozdih na koncu steblasedum cvetoča sukulenta 2022

Cvetni popki se spremenijo v majhne zvezdaste cvetove s 5 cvetnimi listi v odtenkih bele, vijolične in rožnate. Povabite to divjo rastlino v svoj vrt. Čop, odrasel, meri od 30 do 60 cm. Da ne bi ničesar pokvarili, ne oklevajte in iz njih naredite šopke, saj se njihovi cvetovi dobro držijo v vazi.

Opuntia

Opuntia cvetoča sukulenta

Kaktus opuntia spada v družino Kaktacej. Ima sploščena, loparju podobna stebla. Njeni cvetovi se pojavijo na vrhu stebel in se spremenijo v užitne plodove, opuncije (Opuntia ficus-indica) ali indijske fige (Opuntia humifusa).

opuntia izbira cvetoče zunanje sukulente izberite 2022

Kultura kaktusi opuncije na prostem je povsem mogoče od pomladi do jeseni in celo pozimi v južnih regijah. Ne pozabite le, da ta kaktus prenese zimske temperature do okoli 5°C. Tako boste morali v regijah z mrzlimi zimami svoj kaktus gojiti v loncu in ga prinesti konec oktobra.

hišni čigar

Čudovita sočna cvetoča rastlina nega 2022

Hišni por je zelo odporen na mraz in je popolnoma primeren za gojenje na prostem. Ta rastlina prenaša vročino, sušo in celo mraz. Posledično ga je enostavno gojiti, brez potrebe po vzdrževanju.

Hišnik kot izbrana cvetoča sukulenta 2022

Jourbarbes so izvirne rastline, ki tvorijo lepe rozete mesnatih listov in cvetijo od aprila do avgusta. Njihova cvetna stebla so lahko visoka do 20 cm in ponujajo lepo zvezdasto cvetenje z rdečimi, rožnatimi ali rumenimi cvetovi.

Euphorbia

mlečnica dobra izbira sukulent na vrtu leta 2022

S svojimi živobarvnimi cvetovi je euforbija pravi vrhunec na vrtu. Je precej trajnica, kompleksna in izvirna. Ima veliko število vrst, več kot 2300. Edina skupna točka vsem evforbijam je proizvodnja lateksa, ki je hkrati dražeč in toksičen. Tako ga najdemo v trajni, enoletni, dvoletni in celo včasih v grmičasti obliki. Poleg tega potrebuje ugodno podnebje, da ohrani svoje listje v 4 letnih časih.

Euphorbia možnost cvetočih sukulent 2022

Njen razvoj je hiter in pomemben, zato je odlična pokrovnost tal. Priporočamo sajenje v dobro odcedna, globoka in porozna tla. Brez dvoma vas bo njeno cvetenje navdušilo. Nenazadnje je odlična izbira za vaš vrt zaradi enostavnega vzdrževanja in sposobnosti, da prenese dokaj težke pogoje.

Echinopsis med zunanjimi cvetočimi sukulentami

top 5 cvetočih sukulent 2022 Echinopsis

Ehinopsis, včasih imenovan “kaktus morskega ježka”, izvira iz Južne Amerike in vsebuje 180 različnih vrst. Ime ehinopsis izhaja iz grščine: echino pomeni “jež” ali “morski ježek” in opsis kar pomeni “videz”.

cvetje ehinopsis cvetoče sukulente 2022

Ehinopsis, ki ga zaradi njegove oblike pogosto zamenjujejo z ehinokaktusom (oba roda imata isto etimologijo), se odlikuje po cvetovih, ki jih proizvaja, in velikosti slednjih, ki so pogosto impresivni. Cvetovi s premerom približno 20 do 25 cm se pojavijo zvečer in naslednji dan odmrejo. Zelo enostaven za gojenje, proizvaja veličastno cvetenje od maja do avgusta. Vidite, povsem je mogoče ustvariti čudovit vrt brez vzdrževanja. Še vedno morate izbrati prave rastline …

Similar Posts

Leave a Reply