11 hitro rastočih rastlin, ki pokrivajo tla za trato brez vzdrževanja

85

Pokrivala za tla postajajo vse bolj priljubljena kot alternativa tradicionalni zeleni travi in ​​to z dobrim razlogom. Pravzaprav zahtevajo malo vzdrževanja, so poceni in zahtevajo malo kemikalij. Če želite porabiti manj časa za nego trate, medtem ko uživate v bujni pokrajini, so vrste, ki pokrivajo tla, kot nalašč za vaš vrt. Tukaj je izbor najboljših rastlin za gojenje doma!

Alternativa za trato: 11 rastlin, ki pokrivajo tla, ki nadomestijo trato

Preživite veliko ur na vrtu? Ste utrujeni od vzdrževanja trate? Rastline, ki pokrivajo tla, se hitro širijo, da zapolnijo prazne prostore in preprečijo rast plevela. Poleg tega so odlična alternativa na območjih, ki niso gostoljubna za travo: nagnjeni ali preveč senčeni vrtovi, glinena ali peščena tla.

Za vsako regijo, vsako vrsto tal in vsako stopnjo sončne svetlobe obstaja talna obloga. Predstavili vam bomo nekaj najbolj priljubljenih, da boste lahko izbrali tistega, ki najbolj ustreza vašemu terenu.

Polne sončne trajnice

Sončne rastline za nadomestitev trave

Če je vaš vrt sončen, imate srečo. Obstaja veliko različnih rastlin, odpornih na sušo in vročino, ki se bodo popolnoma prilagodile tem razmeram. Ko se vzpostavijo, se lahko usedete in uživate v njihovem osupljivem cvetenju. Vse kar morate storiti je, da jih obrezujete in občasno zalivate.

trajnice polno sonce alternativa travnik sedum lineare

Sedum (Sedum lineare)

Sedum je zimzelena sočnica, kot nalašč za skalna območja, kjer druge rastline ne morejo preživeti. Preprečuje erozijo in lahko prenaša plitva, peščena tla, revna s hranili. Poleg tega njeni nežni rumeni cvetovi privabljajo opraševalce.

trajnice za zamenjavo trate Phlox subulata

Moss phlox (Phlox subulata)

Poltrajna, spomladansko cvetoča, opraševalcu prijazna talna obloga, floks preprečuje erozijo tako, da tvori blazino pod nogami. Pravzaprav lahko izbirate med različnimi barvami cvetov, od živahnih rdečih do modrih. Rastlina je odporna na bolezni in škodljivce ter zmerno prenaša sušo. Končno ima rad suha, kamnita in peščena območja.

trajnice polno sonce alternativna trata Cerastium tomentosum

Srebrna miška ušesa (Cerastium tomentosum)

Cerastium tomentosum s svojimi nežnimi belimi cvetovi, ki štrlijo iz goste preproge ozkih listov, je prava paša za oči. To je nizko rastoča zimzelena rastlina, ki doseže višino približno 15 cm.

Alternativa trate: senčne trajnice

talne pokrovne rastline senca alternativa travi

Za razliko od mnogih trat, ki zahtevajo delno ali polno sonce, obstaja veliko trajnic, ki rastejo pod drevesi in v senci vašega doma.

senčne trajnice za zamenjavo trate Ajuga reptans

Bugle creeper (Ajuga reptans)

Ta zimzelena z vijoličnimi cevastimi cvetovi, znana tudi kot Ajuga reptans, privablja opraševalce. Ajuga je kot nalašč za gojenje okoli dovozov in pod drevesi. Sčasoma bo tvorila gosto mat.

cornus canadensis trava alternativne rastline, ki pokrivajo tla

Dren (Cornus canadensis)

Dren ima bleščeče zelene liste in en sam bel cvet. Konec poletja cvet nadomestijo privlačne rdeče jagode. Odvisno od vrste zemlje lahko mulčite s šotnim mahom ali borovimi iglicami, da rastlini zagotovite kislo zemljo, ki jo potrebuje.

s čim zamenjati trato Lamium maculatum

pegasta mrtva kocka (Lamium maculatum)

Odmrla kopriva se iz družine mete hitro širi v senci in daje lepe cvetove sivke, ki so privlačne za opraševalce. Dobro prenaša sušo in ima malo težav s škodljivci. V toplem podnebju lahko raste kot zimzelena.

Dišeče rastline, ki pokrivajo tla, da nadomestijo trato

dišeče rastline, ki pokrivajo tla, da nadomestijo trato

Za aromatično trato, ki pomirja vaše čute, lahko izbirate med lepimi, opraševalcem prijaznimi možnostmi, ki vam ne bodo škodile. Samo pazite, da posadite na območjih z nizkim prometom.

talno pokrovne rastline za nadomestitev trate Thymus praecox

plazeči timijan (Thymus praecox)

Podobno soncu ljubeča in opraševalcu prijazna trava bo plazeči timijan napolnil vašo trato s preprogo z drobnimi listi nežnih rožnatih, belih ali vijoličnih cvetov. Z višino od 3 do 6 palcev se lahko uporablja kot polna talna obloga ali pa jo posadite okoli poti.

s čim zamenjati travo mentha requienii

korziška meta (Mentha requienii)

Za dišečo trato v senci je korziška meta elegantna, nizko rastoča rastlina z drobnimi, sijočimi listi in pastelno vijoličnimi cvetovi poleti. Visoka je od 2 do 4 cm, je idealna za sajenje okoli dovozov.

Okrasna trata

okrasna trava za zamenjavo trate

Okrasna trava je rastlinski pokrov, ki pritegne poglede in zahteva malo vzdrževanja. Vaši trati lahko doda teksturo in globino. Še posebej je primeren za lastnike stanovanj v vročih regijah, nagnjenih k suši.

Bela detelja za zamenjavo trate

s čim zamenjati trato Trifolium repens

Bela detelja (Trifolium repens) je močna stročnica, ki pomaga pri zatiranju plevela, preprečuje erozijo in zmanjšuje potrebo po herbicidih in gnojilih. Z deteljo lahko ustavite kosilnico in uživate na trati, polni metuljev.

Alternativa trave: mah

kakšna alternativa tratni rastlini hypnum imponens

Na hladnih, senčnih območjih, kjer druge trave ne rastejo, lahko mah reši dan. Hypnum imponens mah je vse bolj priljubljena alternativa travi brez košnje. Na območjih z vlažno, kislo zemljo in rahlim do zmernim prometom tvori gosto preprogo. Če potrebujete zimzeleno rastlino, ki ostane nizko pri tleh, je to idealna rešitev.

Similar Posts

Leave a Reply